Resistent agerrævehale: Farmer bruger effektiv, men ulovlig metode

Det er ganske vist forbudt, men en britisk farmer har alligevel valgt markafbrænding til at bekæmpe herbicidresistent agerrævehale.

En britisk farmer, Mark Pettitt i Lincolnshire er gået over til en helt usædvanlig - og ulovlig -  praksis. Han har nemlig brændt et markstykke af for at få bugt med herbicidresistent agerrævehale og gøre marken klar til at så vinterraps. Det skriver Farmers Weekly.

Ifølge farmeren er samtlige agerrævehale-planter på hans marker herbicidresistente, og på et markstykke med hvede var eneste tilbageværende løsning at sætte ild til den overvældende bestand af agerrævehale. Et forsøg på at bearbejde jorden lykkedes ikke - efter bare fem meters kørsel blev kultivatoren blokeret af store klumper af liggende agerrævehaleplanter.

Mark Pettitt opfordrer nu myndighederne til at tillade markafbrændinger igen, en praksis som blev forbudt i 1993 i England - men selvfølgelig kun på forsvarlig vis, pointerer han:

"Jeg synes ikke, vi skal give farmeren carte blanche til at brænde hvad som helst af. Men jeg mener, det bør  være tilladt at kontrollere en procentdel af dit areal mod agerrævehale," siger han.

Efter afbrændingen blev asken indarbejdet i jorden, og rapsafgrøden, der blev sået efterfølgende, har nu flere planter pr. kvadrameter, end der hvor marken ikke er brændt af. Og som en ekstra bonus har det ikke været nødvendigt at bruge sneglegift på det afbrændte markstykke.

Mark Petitt er nu spændt på, hvordan udbyttet af rapsfrø bliver henholdsvis med og uden afbrænding. 

 

   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.