Ruslands hvedeudbytter har kurs mod dramatisk fald
Flere lokale konsulentbureauer tilslutter sig pessimistisk vurdering af Ruslands hvedeudbytter for 2018-høsten. Hvedeproduktionen kan ende med at blive hele 20 procent lavere end sidste år.

I høsten 2017 hentede Rusland en rekordhøj hvedeproduktion hjem på ca. 85 mio. ton. I år kniber det voldsomt med at holde niveauet.

I marts lød prognosen fra analyseburauet SovEcon på en "normalhøst" på 77,6 mio. ton for høsten 2018. I maj kom USDA i den månedlige Wasde-rapport, der estimerer verdens afgrødeforsyning, imidlertid ud med en prognose på 72 mio. ton, hvilket af mange blev anset for alt for pessismistisk.

Men nu får USDAs vurdering tilslutning fra flere lokale konsulentbureauer, som vel og mærke har været noget mere optimistiske tidligere, rapporterer Jyske Markets.

Således har IKAR nedjusteret den russiske hvedeproduktion til 71,5 mio. tons, Prozerno til 70,4 mio. tons og Grain Union til 68-69 mio. tons på grund af forsinkelser i tilsåningen af vårhvede efter vådt og koldt vejr, og samtidig tørke i områder med vinterhvede.

Ruslands eksport af korn i vild stigning Mark Mandag 23. april 2018 · 12:20

Holder prognoserne stik vil Ruslands hvedeproduktion altså falde med knap 20 procent i forhold til sidste år.

I morgen offentliggør USDA Wasde-rapporten for juni, og det imødeses med spænding om USDA følger tendensen og nedjusterer den russisk hvedeproduktion med endnu et hak.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.