Russisk hvede har kurs mod højeste pris i et årti
Chicago-hveden lukkede i går for tredje dag i streg i højere pris.

Russisk hvede har nu kurs mod højeste priser i et årti, og der er igen fokus på eksportrestriktioner. Samtidig er den amerikanske hvedeeksport for anden uge i træk i god gænge, rapporterer Jyske Markets. 

Torsdagens amerikanske eksporttal var for anden uge i streg på et fornuftigt niveau. Med 754.000 tons overgik hvedesalget de ellers pæne tal i sidste uge, og for anden uge i træk trækker det ugentlige eksportsalg over 700.000 ton.

Stigningen kommer lidt utraditionelt for årstiden, men sæsonen har også været alt andet end normal.

Høje priser på russisk hvede

Fra russisk side er der igen kommet fokus på eksportrestriktioner.

Det russiske landbrugsministerium siger, at det planlægger at mødes med eksportører 21. december på grund af de stigende hvedepriser, som har kurs mod det højeste prisniveau i dette årti.

Det hastige eksporttempo har i denne sæson har skubbet priserne højere, og det mærker indenlandske kødproducenter og møllere, der kæmper om samme forsyninger. SovEcon udtalte tidligere på ugen, at netop de højere indenlandske priser kan forny spekulationer om mulige russiske eksportrestriktioner.

Tidligere møder har ikke ændret Ruslands officielle linje om, at man ikke vil bremse eksporten.

Men USDA’s opjustering af den russiske hvedeeksport til 36,5 mio. tons i tirsdagens Wasde-rapport, lægger pres på landbrugsministeriet. Dels kan der være tvivl om ministeriet vil acceptere forbrugsjusterede lagre på blot 25 dage, dels er spørgsmålet hvilken konsekvens og risiko der prismæssigt ligger i det scenarie.

Hvede stiger tredje dag i træk

På bundlinjen står, at hvedepriserne i Chicago i går for tredje dag i streg lukkede højere, denne gang med en stigning på 1,80 procent til 129 kr. kr. pr. hkg for marts 2019 termin.

Samtidig er hvedeprisen brudt ud af det snævre handelsinterval, den har bevæget sig i siden sensommeren, og uge-luk over dette interval, åbner op for test af sommerens topniveau.

Det er dig svært at se argumenterne for at topniveauet bliver brudt, for der er stadig pæne mængder hvede tilstede derude, om end de geografisk er noget skævt fordelt, lyder vurderingen fra Jyske Markets.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.