Store eksportlande har kurs mod alvorlig mangel på hvede
De store hvedeeksporterende lande kan nu regne med et underskud på 30 mio. ton i forhold til sidste år.

Med fortsat varme og tørke står de store hvedeeksporterende lande nu til at mangle 30 mio. ton i forhold til sidste år mod en tidligere prognose på 20 mio. ton - og det kan gå hårdt ud over landenes kornlagre.  Det rapporterer Jyske Markets i deres seneste markedskommentar.

Det store underskud skyldes en lang række nedjusteringer på avlen.

På den nordlige halvkugle er udbytterne nemlig fortsat skuffende, specielt i Nordeuropa, med den trøstesløse varme og tørke, der oven i købet ser ud til at fortsætte frem til midt august.

Europæisk hvedepris kravler over magisk milepælMark Torsdag 26. juli 2018 · 10:33

Udbytterne i Ukraine er lavere end USDA’s estimater i den seneste juli rapport. I forlængelse heraf mangler 25 procent af arealerne i de nordvestlige regioner at blive høstet, og nyligt nedbør skaber bekymringer om kvaliteten, og det har øget præmierne på højkvalitetsvarer.

Vårhvedeudbytterne i USA er også kommet under pres fra sen sommervarme, og i lighed med kvalitetspræmierne i Ukraine, har det sendt vårhvedenoteringerne i Minneapolis højere. Bemærkelsesværdigt nok opretholder USDA høje vårhvedekonditioner, trods skuffende udbytter.

Dertil kommer, at høstestimaterne i Canada også for nedadgående, mens man i det østlige Australien ligeledes kæmper med en forbløffende tørke.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.