Europæisk hvedepris kravler over magisk milepæl
Matif-hvede har nu krydset milepælen på 200 euro pr. ton.

På den europæiske Matif-børs steg prisen på hvede i går til over 200 euro pr. ton med et toppunkt på 203 euro pr. ton (151 danske kr. pr. hkg) - og så kom prisen over den meget omtalte psykologiske barriere.

Dermed er hvedeprisen steget med hele 12 procent på kun to uger. Her til formiddag ligger prisen på Matif fortsat over 200 euro pr. ton.

Prisstigningen er trukket af de velkendte faktorer som tørke og varme i Europa og Rusland med uopretteligt skade på afgrøderne.

I går kom der på den anden side af Atlanten mere benzin på bålet, rapporterer Jyske Markets. En såkaldt ’Crop Tour’ med inspektion af amerikansk og canadisk vårhvede samt canola sår nemlig stor tvivl om validiteten af USDA’s foreløbige estimater om rekordstore forventede afkast.

Sandsynligheden for større negative overraskelser er dermed betragteligt forøget, vurderer Jyske Markets.

Også sojaprisen er steget her til formiddag oven på gårsdagens melding fra mødet mellem EU-Kommissionens formand  Juncker og præsident Trump om, at EU skal øge sin import af amerikanske sojabønner.   

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.