Store europæiske rapslande skruer ned for udbytterne
Friske prognoser skruer ned for årets rapsudbytter i Frankrig, Polen og Tyskland.

Tre store europæiske rapslande, nemlig Frankrig, Tyskland og Polen, kan se frem til væsentligt lavere udbytter end i 2017 på grund af det varme vejr.

Rapsudbytterne i Frankrig estimeres således af en lokal aktør i øjeblikket til maksimalt 3,3 tons pr. hektar mod rekordudbytter på 3,8 tons pr. hektar sidste år, ifølge Jyske Markets.

Det varme vejr har også negativ effekt på rapsmarkerne i Tyskland, hvor et aktuelt estimat for det samlede høstresultat lyder på 4,12 mio. tons mod 4,62 mio. tons sidste år.

Canadas produktion af raps får sviende lussingMark Fredag 25. maj 2018 · 10:37

Produktionen i Polen er foreløbig hårdest ramt med udsigt til et fald på hele 23 procent  til 2,14 mio. ton.

I sidste uges månedlige Mars-rapport fra EU-Kommissionen med en vurdering af afgrødernes tilstand, hed det, at "i store dele af Centraleuropa har april-vejret også haft negativ effekt på blomstringen i raps, som ellers var ved at komme sig efter hårde vejrforhold tidligere på sæsonen."

Også i Canada er rapsproduktionen nedjusteret for nylig med hele 12 procent i forhold til april-prognosen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.