Sukkerroer har kurs mod pæne udbytter

Nordic Sugar vurderer, at årets udbytter i både konventionelle og økologiske sukkerroer bliver ca. 10 pct. højere end et normalt år.

Årets sukkerroe-kampagne bliver skudt i gang 1. oktober.

På fabrikken i Nykøbing vil kampagnen blive indledt med, at roerne fra de ca. 450 hektar, der dyrkes med økologiske sukkerroer i Danmark, bliver kørt gennem anlægget, mens der udelukkende køres konventionelle sukkerroer gennem anlægget på fabrikken i Nakskov.

»Jeg forventer, at årets udbytter bliver ca. 10 pct. højere end de 12,9 ton polsukker, der gennem de senere år er høstet i gennemsnit«, siger Bo Secher, chefkonsulent hos Nordic Sugar.

Han forventer, at udbyttet i de økologiske sukkerroer vil blive ca. halvt så stort som i de konventionelle sukkerroer. Dog vil der være en betydelig variation i udbytterne i de økologiske sukkerroer.

Gode vækstforhold

Generelt har vækstsæsonen været god for sukkerroerne.

»Efter en god vækststart bød sommeren på sol og spredte byger. August var god. Det bliver dog spændende at se, hvor stor betydning de store mængder nedbør i september får for udbytterne«, siger Bo Secher.

Han tilføjer, at der på trods af de tørre forhold, da ukrudtet i de økologiske sukkerroer skulle luges, er eksempler på øko-marker, hvor bekæmpelsen af ukrudt ikke er lykkedes. Det kommer til at koste udbyttetab. Årets kampagne starter et par uger senere end normalt. Det bidrager til, at årets sukkerudbytter kan blive lidt højere end normalt.

Faktaboks

Sukkerroer

  • Der dyrkes godt 29.000 hektar sukkerroer i Danmark.
  • Ca. 450 hektar dyrkes økologisk.
  • Kampagnen forventes at køre fra 1. oktober til en uge ind i januar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.