Sveriges produktion af øko-spisekartofler stormer frem

Dyrkningen af økologiske kartofler er fordoblet i løbet af de sidste fem år i Sverige.

Den svenske økologiske produktion af spisekartofler stormer frem, især i Skåne.

I 2017 blev der hevet 36.600 ton økologiske kartofler op af jorden, og det er næsten en fordobling målt på femårsgennemsnittet, skriver den svenske netavis atl.nu.

Sidste år blev der dyrket øko-kartofler på næsten 11 procent af det samlede svenske areal med spisekartofler, svarende til godt 1.800 hektar. 

Den største andel af økologiske spisekartofler findes i Gävleborg Län med 51 procent, og herefter kommer Skåne, Västra Götaland og Gotland. Målt på areal er derimod Skåne i spidsen med godt 400 hektar, tæt efterfulgt af Västra Götaland og Gotland.

Den største udfordring for de økologiske avlere er kartoffelskimmel, ifølge atl.nu.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.