Syngenta: Vi har fundet afløseren for Quench i maltbyg

Danske vårbygsavlere kan se frem til at udvide udlandseksporten af maltbygsorten Laureate, som nu er blevet godkendt af det fine britiske maltbygselskab IBD.

Den britiske maltningskomite, IBD, har godkendt en ny maltbygsort Laureate fra forædlingsvirksomheden Syngenta. 

Sammen med sorter som Propino, Quench, KWS Irina og RGT Planet, er Laureta blevet placeret på IBD’s eftertragtede liste over godkendte sorter til brygning og destillering. Det oplyser Syngenta i en pressemeddelelse.

Det er store nyheder for danske landmænd, som nu kan begynde at eksportere til større europæiske malterier, skriver Syngenta. IBD tester nemlig maksimalt fem sorter om året, og godkendelsesprocessen er lang.

”Der er tale om en fantastisk ny sort til de danske landmænd, som udover det høje, stabile udbytte også har nogle attraktive dyrkningsegenskaber”, fortæller såsædschef, Carsten Lundsteen, fra Syngenta Nordic, og han fortsætter:

"Laureates sortering er hvert år blandt de bedste på markedet. Den har en fin sygdomsresistens og klarer sig enestående under forskellige vækstforhold”.

I følge Syngenta er Laureate Danmarks højest ydende vårbygsort med et treårigt gennemsnitligt forholdstal på 105.

I løbet af de sidste 12 år har Quench været dominerende på det europæiske maltbygmarked, ifølge Syngenta, der på sigt forventer, at Laureate afløser Quench.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.