Udsigt til rekordhøst: Ekstra N fylder 44.000 lastbiler med korn
Landbrugspakken ventes at få den danske kornhøst til at vokse med 1,6 mio. ton korn årligt.

Større udbytter og forbedret kornkvalitet - og en øget værdi af høsten på 2,2 mia. kr. Det ventes i følge beregninger fra Seges at blive gevinsten af landbrugspakken, og størstedelen af effekten slår igennem allerede ved høsten i 2016, skriver Jyllands-Posten.

Landbrugspakken betyder, at danske landmænd i forhold til 2015 kan øge gødskningen med 17 pct. mere i 2016 og med 25 procent mere i 2017, oplyser landskonsuklent Leif Knudsen, Seges.

Væskten i det samlede høstresultat bliver estimeret til 1,6 mio. ton korn, svarende til 44.200 fyldte lastbiler á 36 ton. På en gennemsnitlig hvedemark ventes et merudbytte på 730 kg pr. hektar, og også proteinindholdet ventes at stige med 1,5 procent, ifølge landskonsulenten.

På bundlininen ventes landbrugspakken at øge indtjeningen med 1.000 kr. pr. hektar, hvoraf de 500 kr. slår igennem i år.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.