Valutamarkedet sætter retningen for afgrøderne
Negativ stemning præger afgrøderne, men usikkerheden lurer, skriver Jyske Markets i en kommentar.

Højst overraskende udskrev Storbritanniens Premiereminister, Theresa May, i går parlamentsvalg til afholdelse d. 8. juni 2017.

Chok-valget kom som noget af en overraskelse på valutamarkedet, hvor det britiske pund blev styrket pænt over for både euroen og dollaren. Det skriver Jyske Markets.

Omvendt blev den amerikanske dollar svækket over for euroen, og det var en af hovedårsagerne til at det europæiske hvedemarked i går blev sendt lavere, mens Chicago-hveden omvendt lukkede i et minimalt plus.

Trods pundstyrkelsen i går nyder de britiske hvedepriser godt af den svagere pund, som har været en realitet siden Brexit-afstemningen og det har sendt de britiske hve-depriser op i det højeste niveau i næsten 3 år.

Vejret driller flere steder

Stemningen var dog overordnet negativ på den første handelsdag i Europa efter påske, til trods for at vejret driller flere steder.

I den nordlige del af USA og Canada er temperaturerne lave, og kulden begrænser forårsarbejdet. Frygten for at det kan få indflydelse på vårhvede-arealerne er dog endnu begrænset.

I Europa skaber tørt vejr i Vesteuropa og lave temperaturer i Polen, Tyskland og Rusland efterhånden en smule bekymringer, men ser indtil videre ud til at have begrænset indflydelse på markedet.

Det er vigtigt at holde sig for øje at den europæiske forsyningsbalance er stram oven på sidste års katestrofehøst i primært Frankrig. De forbrugsjusterede lagre i Europa står i øjeblikket til at blive de lavest der nogensinde er målt, med en lagersituation der svarer til blot knap 23 dages forbrug. Et uroligt europæisk vejrmarked de kommende måneder vil derfor hurtigt sende priserne nord over. De små lagre taget i betragtning, kombineret med en stærk russisk rubel, forventer vi fort-sat en bund i det europæiske hvedemarked omkring nuværende niveauer. Møllehvede på maj-terminen kan dog være en undtagelse med snarlig udløb, hvilket kortvarigt kan sætte markedet under pres ned mod 160 EUR/ton. I så fald forventer vi dog de øvrige terminer vil holde sig mere stabilt.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.