Video: Sidste udkald - Claas Lexion høster majs på Lammefjorden

På bedriften Sandgaarden på Lammefjorden har det knebet med dræningen på et lille areal - og først i går søndag blev høsten afsluttet.

I går søndag 22. april kom den sidste majs endelig i hus på bedriften Sandgaarden på Lammefjorden.

Af de i alt 20 hektar med majs, som blev sået i foråret 2017, blev 16 hektar fældet til silomajs til normal tid 20. oktober. Men på et lille areal kniber det med dræningen, og her har marken ikke været farbar i efteråret. 

"Vi ville egentlig have taget den sidste majs i frostvejr, men vi turde ikke, fordi der var is i kolberne," fortæller Jesper Fredslund Davisen, der er driftsleder på Sandgaarden.

Så i går, søndag, kom turen omsider til de sidste fire hektar majs med bedriften ejer, Frits Decher Pedersen som mejetærskerpilot på en Claas Lexion 520 med 20 fods skærebord. 

"Det gik fint nok, bortset fra et par bløde punkter. Nu grubber vi marken, og så skal vi så majs og vårbyg, og især med vårbyggen haster det jo noget," siger Jesper Fredslund Davidsen.

Halvt kerneudbytte

De fire hektar majs blev høstet som kernemajs med en vandprocent på 14,8 til 15,2. Udbytte er skønnet til 4,5 ton kerner pr. hektar, hvilket er omtrent halvt kerneudbytte i forhold til efteråret.

"Der er gået en del tabt, fordi kolberne jo er blevet sprøde og skrøbelige og er faldet af, og så har råvildt og fasaner også haft en sand fest på marken de seneste måneder," siger Jesper Fredslund Davidsen.

Den høstede kernemajs er en god lagerfast vare, som er lagt direkte på lager til senere brug til primært æglæggende høns og 300 slagtesvin på friland.

Jesper Fredslund Davidsen oplyser, at Sandgaarden er i gang med en større omlægning. Indtil 1. marts i år har bedriften været en kvægbedrift med 60 malkekøer, men køerne er nu sat ud.

Fremover er det planen at producere æg, grøntsager, slagtesvin og lammekølle til salg via egen gårdbutik.

 

 

   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.