Landmand får 200 dyr skudt på marken om året: Nu bliver det 130.000 kroner dyrere

En bebudet gebyrstigning vil gøre det mindst 130.000 kroner dyrere om året for sydvestjysk landmand at få skudt sine kødkvæg på marken.

Få timer før interviewet har Peder Burgaard Sørensen sendt fire kødkvæg til slagteriet. For at skåne dyrene for stress ved indsamling, transport og ophold på selve slagteriet, er de blevet skudt og afblødt på marken, før slagtekroppene blev sendt afsted.

- Det er et princip for os at gøre det på den her måde, fordi vi går op i dyrevelfærd, fortæller han.

Kødet afsættes i egen gårdbutik og det går så godt, at der årligt slagtes cirka 200 dyr via selskabet Guldager Highland Cattle...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.