»Ploven dør aldrig«
Ploven er ved at få en renæssance, mener man hos Kongskilde, som viser nye risteunderplove, som er efterspurgte i flere områder i Danmark.

Ploven, dette helt klassiske redskab, som har været det helt basale redskab til dyrkning af jorden i årtusinder, har flere gange været dømt ude, men hver gang vender ploven tilbage - og somme tider i en ny og videreudviklet form. Såsom på dette års Agritechnica, hvor Kongskilde viser nye risteunderplove til vanskeligt jord, kaldet XSD.

Og nyheden er en anledning til en snak om plove med Henning G. Sørensen, marketingchef hos Kongskilde:

»Ploven dør aldrig. I hvert fald er det som om, den igen er ved at vende tilbage, da mange ser, at det giver mening at vende tilbage til nogle af de oprindelige redskaber. Og en plov kan jo virkelig gøre noget ved ukrudtstrykket«, siger Henning G. Sørensen, der erkender, at en plov kan være et dyrt redskab at køre med, men med den rette plov med den rette traktor, kan der være god økonomi i det.

»Det er altid en vurdering. En plov er ikke bare en plov. Hvornår slipper den jorden, hvordan vender den jorden, og hvornår er økonomien bedst. Der udvikles jo hele tiden. Vi ser netop nu, at mange pløjer dybere for at få det vendt, så vores nye risteunderplove er faktisk noget, der har været efterspurgt, blandt andet nede i marskområderne«, siger Henning G. Sørensen og tilføjer, at de nye risteunderplove, der fås til hele Kongskildes program af vendeplove fra tre til 10-furede plove, kommer på markedet omkring årsskiftet.

Til store traktorer

XSD-risteunderploven er en opfølgning på den konventionelle XLD-underplov, der blev vist på forrige Agritechnica. Det er en ny generation af underplove, udviklet til pløjning med brede dæk og under svære forhold med store traktorer.

Den nye XSD-risteunderplov er velegnet til pløjning af humusrig jord, der let klistrer til konventionelle muldplader, og klæg lerjord. Jorden slipper let muldpladen og sammen med den patenterede og skrueformede muldplade, sikres et godt flow og høj effektivitet i pløjningen. Samtidig sikrer ristedesignet en god brydning af den vendte jord, som især er en fordel under meget lerede forhold.

Risteunderploven sikrer ifølge Kongskilde en ren furebund og er designet til traktorer med op til 710 mm brede dæk. Underploven er udviklet til pløjning i 12 til 30 cm dybde og med en bredde på 35 til 55 cm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.