»Vi kører alt efter, hvor meget de accepterer af spor«
Sønderjysk Maskinstation har været ude og slukke ildebrande en del steder, men det er stadig små mængder, der bliver kørt ud.

Lidt hist og pist for at tage de nødvendige toppe.

Sådan lyder meldingen fra Langelund Maskinstation ved Agerskov.

»Det går ok. Men det er da ikke for tørt. Vi har ikke haft meget nattefrost og kører hver morgen og stopper omkring middag, alt efter hvor meget de (landmændene) accepterer af spor«, siger maskinstationsejer Aksel Duedahl.

Kort før deadline tirsdag havde han haft alle slangevogne ude at køre på markerne.

»Der er da nogen, som har brug for det. Mange kører lige for at være sikker på, at de har plads til en gang i marts og håber på, at det bliver bedre der. Vi er nødt til det. Det er ikke de store mængder. Det er lidt hist og pist for at få pillet lidt af toppene. Vi nåede aldrig rigtig at få kørt ud i efteråret«, fortæller han.

Han vurderer, at det mest er kvægejendommene, som har problemer med fyldte gylletanke.

»Det er begge steder. Men svine-ejendommene har fået kørt ud til vinterrapsen, så det er nok ko-folkene, der er mest pressede i vores område«, siger han.

Kan man vente, så gør man det

Hos Gads Maskinstation oplever Anders Gad, at de landmænd, der kan, helt klart venter med udbringen.

»Vi kan faktisk godt køre ud på en del marker, men mange folk afventer lidt mere, og så flytter vi en del gylle rundt for folk«, siger maskinstationsejeren fra Skærbæk-området ligeledes i Sønderjylland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.