For to år siden kom opkald fra USA – nu ruller traktoren afsted
Yding Smedie & Maskiner har solgt specialtraktor til Rhode Island.

Der er hverdagens handler. Og så er der dem, som bevæger sig lidt uden om det gængse.

Hos maskinforretningen Yding Smedie & Maskiner nord for Horsens er de vant til et større distrikt med import af specialmaskiner, som rammer landmænd og grøntsagsproducenter i hele Norden.

For to år siden kom der dog en henvendelse efter en annonce på hjemmesiden, som var lidt udover hverdagens trumlerum.

”Der er verden nogle gange lidt tilfældig, kan man sige. Den der børsterenser, som sidder på maven af vores redskabsbærer, havde vi til salg på vores hjemmeside. Så fik vi den henvendelse, hvor amerikaneren spurgte lidt til den. Og så blev der helt stille. Og så spurgte han til den igen et halvt år senere”, fortæller sælger Leif Jensen.

Til at bære sådan en børsterenser til rensning ved gulerødder skal man bruge en traktor. Når man snakker specialproduktion er italienske Mazotti en producent, som producerer grøntsagernes traktor, som også kaldes for en redskabsbærer.

Den amerikanske kunde, Rhode Island Organic Farmer Training får i en samlet pakke med en Mazotti Multi 600 redskabsbærer med 60 hk med hydrastatisk fremdrift og flere lifte – bl.a. en centerlift og en trepunktslift samt børsterenseren.

Hvor stor værdi har sådan en handel?

Så er den i Danmark: Knækstyret Steiger med trinløs transmissionMaskiner 2. marts · 10:46

»Det er i runde tal omkring 700.000 kr.”, fortæller Leif Jensen.

I sælger dem også i Danmark?

”Vi har forhandlingen i Norden, og her er USA så også kommet ind over. Maskinen er bygget i Italien. Der sælges en til to stykker om året. For 10-15 år siden solgte vi en del af dem. Men gps og kamera-teknologi har nok overtaget markedet med alm. traktorer og bredere redskaber”, siger han om traktoren, der blev hentet hjem spritny fra Italien.

Hvornår skal den afsted?

”Den skal afsted indenfor to-tre uger, så den kan nå frem til foråret. Den skal afsted i en skibscontainer og så sejles den derover.”

Er det her hverdag?

”Nej, slet slet ikke. Vi bevæger os i Norden. Det er meget usædvanligt. Det er specielt, når man ikke kender folk, og så tænker man jo også over, om det bliver til noget. Vi går i gang med at arrangere transporten i næste uge”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.