Så er den i Danmark: Knækstyret Steiger med trinløs transmission
Case IH var først ude med trinløs transmission til knækstyrede traktorer. Den første er netop kommet til Danmark.

Steiger’en blev bestilt for et halvt år siden.

Og nu står den så her.

På dansk grund. På små sten i en linje af nye Case IH-traktorer hos Mertz i Ringsted. Om få dage skal den rigtigt på arbejde på Lolland. Det kommer vi tilbage til.

Steiger som sådan er ikke nyt her til lands. Her på LandbrugsAvisen Maskiner og i TraktorTech har vi skrevet om de oprindelige grønne Steiger og deres indtog i Danmark for mange årtier siden.

Steiger-traktoren har iøvrigt netop haft 60 års fødselsdag.

Siden er det velkendt historie, at Steigeren blev en del af Case IH’s produktprogram. Den knækstyrerede amerikaner-traktor finder du da også flere steder rundt i landet i forskellige størrelser og udgaver.

Men denne Case IH 420 Steiger er den første med Case IH’s nye trinløse transmission, som hedder CVX i Case IH’s ordbog.

Case IH-sælger Martin Glüsing af en del af sælgerteamet hos maskinforretningen Johannes Mertz, som har formidlet salget til en kunde på Lolland. Glüsing har ikke selv solgt traktoren, men kender en del til handlen – og viser den frem for LandbrugsAvisen Maskiner.

Traktoren placerer sig effektmæssigt et hak over en Magnum, men jo ikke langt over. Hvorfor køber man egentlig en Steiger i forhold til den mindre bror?

”Kunden har byttet sin gamle Magnum ind. Den var fyldt op med vægt, da han bruger traktoren en del til at trække en scraper. Det er simpelthen vægten, det drejer sig om”, siger han og tilføjer, at den også skal bruges til almindeligt landbrugsarbejde på et traditionelt planteavlsbrug på Lolland.

Hvorfor er det en fordel at få trinløs transmission til den slags opgaver?

Efter 60 år: Hæder til opfinderne bag helt speciel traktorMaskiner 21. januar · 13:59

”Når du kører scraper, så kan du hele tiden tilpasse hastigheden 100 pct. til i opgaven”.

Hvor stort er markedet for den her type traktor på Sjælland?

”Forhåbentligt en fire-fem stykker. Markedet er der”, siger han.

Leveres i denne uge

Traktoren var op til weekenden sendt ud til Mertz's afdeling i Ringsted i forbindelse med åbent hus på ”Maskinvejen” i Ringsted, hvor Mertz traditionen tro holder åbent hus samtidig som Helms TMT, Scantruck, Nicolaisen & Larsen og Hydrema. Åbent hus-arrangementet startede fredag og slutter lørdag eftermiddag.  

Efter weekenden bliver traktoren leveret til kunden på Lolland, hvor den forventes i gangsat med scraperen i de kommende dage.

Traktoren har været et stykke tid undervejs. Efter bestillingen, som kom lige i kølvandet på Roskilde Dyrskuke, er den bygget i Fargo i den nordlige del af Midtvesten i USA på CNH’s fabrik for de knækstyrede traktorer.

Med modelbetegnelsen 420 er det en af de mindre modeller. Serien starter fra Steiger 370 og helt op til det absolutte flagskib 620. De allerstørste modeller, 580 og 620, leveres dog kun med powershift på grund af, at momentet på nogle af markedets største traktorer simpelthen går over transmissionens formåen. Traktoren leveres med en 12,9 liters motor fra CNH’s egen motorproducent FPT.   

Listeprisen for modellen ligger på ca. 3,1 mio. kr.

Læs mere om Steiger og transmissionen her:

Trinløs Quadtrac: »2.600 newtonmeter er grænsen«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.