1.400 solgte Rapider i Danmark – Erik har en af de første

Väderstad har solgt et kæmpe antal såmaskiner på det danske marked, siden Rapid’en indtog Danmark i 90’erne.

I år er det efterhånden 30 år siden, at svenske Väderstad fødte klassikeren indenfor såmaskiner, Väderstad Rapid. Den har nu solgt i over 1.400 eksemplarer alene på det danske marked, oplyser Väderstad i en opdatering på deres danske Facebook-side.

Blandt de første til at få sådan en maskine var Erik Krongaard, der bor sydøst for Ribe. I 1993 købte han noget så utraditionelt som en bugseret såmaskine med harvesektion og dækpakkervalse.

- Med en potent traktor foran kunne der sås med hastigheder op til 14km/t, kun begrænset af at traktorens 4wd slog fra ved 15km/t, lyder det fra landmanden, som også har og stadig bruger såmaskinen til maskinstationskørsel.

Som fast trækkraft til maskinen bruger han stadig en Case IH 1455, der efterhånden har rundet 25.000 timer.

Tidligere såede maskinen mellem 600 og 700 hektar om året. I dag er kosten noget mindre, hvor den primært bruges til at så i græsmarker og til etablering af efterafgrøder, forklares det. 

Ejeren peger især på, at det er en alsidig maskine, som både kan så i lerjord ved Gråsten, lettere jord omkring Ribe, samt i marsken syd for Ribe.

Väderstad er ikke sene til at nævne, at selvom Rapid’en nu har 30 års jubilæum, så er såmaskinen blevet opdateret igennem årene med mulighed for sektionskontrol og såning efter tildelingskort med en betjening, der bl.a. kan forestås via iPad’en.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.