150.000 traktorer: Milepæl fejres med særmodel

Claas har rundet noget af en milepæl med mere end 150.000 producerede traktorer siden 2003.

Siden Claas i 2003 begyndte at producere standardtraktorer selv, har familievirksomheden fra 1913 produceret mere end 150.000 traktorer.

Ved jubilæet blev der præsenteret to specialmodeller i Tyskland: Axion 870 og Arion 660, der leveres med metallic-lakering og en førerinnovationspakke, skriver Claas i en pressemeddelse.

Ud over metallic-looket i den velkendte Claas grøn er traktorerne også udstyret med en streamer, hvor der står: "#150.000". 

Specialmodellerne har stadig udstyr som EBIS terminal, cmotion kørehåndtag, 4-punkts-affjedring af kabinen og Telematics, men derudover er der også blandt andet tilføjet ekstra holdere til mobiltelefon og drikkevarer.

Axion startede succcesen 

Med købet af aktiemajoriteten i Renault Agriculture udvidede Claas i 2003 sit produktsortiment med standardtraktorer. På den tidligere Renault traktorfabrik i Le Mans i Frankrig blev de første grønne traktorer produceret.

Claas Axion var den første traktor, der fra starten havde den grønne farve. Udviklingen af den startede i slutningen af 2003. 

Jubilæumsmodellen Axion 870 har en maks. effekt på 295 hk og er udstyret med den trinløse cmatic transmission.

Traktorer i fremiden

For tiden investerer Class intensivt i at modernisere produktionen. Det indebærer, at man på traktorfabrikken i Le Mans arbejder på at indføre intelligent formontering af transmissionsstrengen og AGV-baseret montering (autonomous guided vehicle red.) - førerløse trucks.

"De flade køretøjer bærer traktorerne under monteringen og bevæger sig stort set af sig selv hele vejen igennem produktionen. Derudover ændres logistikkonceptet i produktionen helt. Når projektet er færdigt, er vi klar med en af de mest moderne traktorproduktioner i Europa", melder Claas i pressemeddelelsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.