Agromek udsat på ubestemt tid

Arrangørerne af Agromek udsætter nu messen i Herning i januar.

Næste udgave af Agromek var planlagt til 19.-22. januar 2021, men det sætter corona-situationen en stopper for, meddeler ledelsen af Agromek torsdag eftermiddag.

”Corona-situationen og de mange usikkerheder betyder, at vi som ansvarlig messearrangør nu udsætter Agromek”, lyder det i en udtalelse for Agromeks formand Sten Andersen.

I 2018 samlede Agromek senest over 40.000 besøgende og ca. 540 udstillere på messen.  

Det oplyses fra Agromeks side, at hovedet på sømmet efter mange overvejelser i et stykke tid har været det seneste corona-pressemøde, hvor sundhedsministeren ikke kunne stille lempelser i udsigt i år.

”At udsætte Agromek involverer rigtig mange interessenter – blandt andre messens samarbejdspartnere, de mange udstillere og en lang række faglige aktiviteter. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med opbakning fra messekomité, samarbejdspartnere og de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med”, siger Sten Andersen og understreger, at arbejdet med at finde de nye datoer har højeste prioritet, og derfor fortsættes de mange tætte dialoger i de kommende dage – uden, at der altså bliver sat ny mulig dato på Agromek allerede nu.  

Hos Dansk Agro Industri kalder formand Jens-Peter Lundgaard det for den helt rigtige beslutning.

”Samtidig skal vi tage med i det videre arbejde, at der har været stor interesse for at komme på messen, en bred opbakning fra brancherne og derfor et godt salg. Udsættelsen sker alene på baggrund af usikkerheden omkring corona-situationen”, siger han i en meddelelse fra Agromek og dets ejere Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild kalder udsættelsen for en ærgerlig men forståelig.

”Agromek er særdeles vigtig for dansk landbrug og for de mange interessenter i og omkring branchen både nationalt og internationalt. Den tradition og værdi har vi sammen en forpligtelse til at værne om, og vi skal i fællesskab arbejde for igen at kunne mødes i sundhedsforsvarlige rammer til gavn for handel, netværk og den fortsatte udvikling af landbruget, siger Martin Merrild.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.