Claas store lancerings-dag: Se hvilke maskiner maskingiganten er kommet med

Der var både en ny mejetærskerserie, bigballepresser og andre opdateringer i programmet, da Claas skød stort pressemøde af sted torsdag morgen.

Claas har en lang række produktnyheder og opdateringer på programmet torsdag formiddag, hvor nyhederne skubbes ud på et stort online pressemøde.

Torion opdateres både i toppen og midten

Hjullæsserne Torion får også en række opdateringer. De to største modeller skifter navn til Torion 1913 og 2021. Bag navneskiftet ligger bl.a. en udvidelse i løftehøjden og arbejdshastigheden. Dermed når løftehøjden nu op på 4,7 meter, så der kan læsses op i selv meget høje vogne. Torion 1913 kan fremover løfte 12,5 ton, mens Torion 2014 når op på hele 13,75 ton.

Mellemklassemodellerne får en tilføjelse Torion 1511 med efternavnet P. Ifølge Claas skal det minde en om power, da modellen med 228 hk har fået ca. 40 heste mere at arbejde med i forhold til den gamle 1511. Den nye maskine får et drejningsmoment på 900 Nm ved 1.600 omdrejninger.

 

Ny pick up til big ballepresser

Claas’ bigballepresser Quadrant får også en række opdateringer i denne omgang. Det betyder bl.a., at den udstyres med en ny såkaldt HD pick-up, hvor der er hentet flere dele fra Claas Jaguar finsnittere for at styrke pick-uppen. En af ændringerne er bl.a., at der er kommet en ekstra række fingre på pick-uppen, så der nu er fem rækker. Det skulle betyde, at pick-uppen kan rotere langsommere, mens hastigheden på Power Feeding System-rullen ved pickuppen kan køre hurtigere.

Claas oplyser også, at man har foretaget en række ændringer i presserens kammer, der skulle gøre den noget mere robust og reducere omkostningerne væsentligt. Ifølge Claas er det samtidig også blevet mere overskueligt at følge maskinens arbejde i terminalen i kabinen med færre menuer. Der kan i øvrigt tilkøbes en kameraløsning, så traktorpiloten kan følge nøje med i arbejdet.

 

Nye detaljer på skærebord

Fra næste år skruer Claas op på kapaciteten på flere af sine skærebord. De brede skæreborde Vario 1080, 1230 og 1380 kan nu få nye knive til rapsmarkerne, der skal kunne skære op til 50 pct. bedre end de nuværende samtidig med, at knivene er blevet lettere og enklere at montere. Claas-ingeniørerne har også lavet flere andre mindre opdateringer på skærebordene, bl.a. kan sneglen meget hurtigt højdejusteres via terminalen takket være en hydraulisk højdejustering.

 

Den helt store nyhed: Ny Claas mejetærsker

Dagens store nyhed er naturligvis, at Claas går ud med en ny mejetærskerserie med navnet Trion. Det er samtidig dagen, hvor Tucano begynder at blive udfaset fra programmet. Der er en lang række features og lighedstræk med maskineriet i Lexion-serien – men serien er lidt mindre, og så kan man vælge fra rimelige basismodeller til meget højt udstyrsniveau. Der er i alt 20 enkeltmodeller inkl. seks forskellige muligheder for sidehæld i Montana-modellerne og seks forskellige modeller med bælter, såkaldte Terra Trac-modeller.  

Du kan læse meget mere om den nye Trion her:

Se den her: Claas lancerer helt ny mejetærsker-serie

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.