CNH et skridt nærmere gastraktorer med overtagelse af naturgasekspert

CNH Industrial overtager den kontrollerende aktiepost i Bennamann, en britisk ekspert i metan.

Uden at tage munden for fuld kan man se det som understregning af, at CNH ganske givet kommer til at producere naturgastraktorer og har en ny T7 i pipelinen. I hvert fald har CNH netop overtaget aktiemajoriteten i den britiske virksomhed, Bennamann, som er ekspert i løsninger til at genbruge og opbevare flygtige metanemissioner.

- Ved at konsolidere vores andel i Bennamann tilbyder vi vores kunder en fuld energiproduktions-, lagrings- og distributionsservice, siger Derek Neilson, landbrugspræsident hos CNH Industrial, som tilføjer, at Bennamanss  løsninger kan omdanne gårde til små energiproducenter, som kan opfylde deres eget energibehov, producere deres egen naturlige gødning og sælge overskydende gas på det åbne marked.

CNH Industrial ser sig selv som banebrydende inden for bæredygtige alternative energiløsninger i landbruget i over to årtier og står bag verdens første traktor, der kører på komprimeret naturgas, New Holland T6.180 Methane Power..

CNH's samarbejde med Bennamann begyndte i 2019, da man i fællesskab udviklede en brændstoftank til flydende naturgas til traktorprototype.

- På en pilotfarm i Storbritannien opfanger vores fælles teknologier flygtige emissioner fra bioaffald fra landbruget, nærmere bestemt husdyrgylle, som derefter renses til biometan, enten komprimeret eller flydende. Begge kan bruges som køretøjsbrændstof, til at generere elektricitet og endda levere husholdnings- eller landbrugsstrøm, mens biprodukterne fra konverteringsprocessen kan bruges som en naturlig gødning. Dette arbejde har også ført til introduktionen af verdens første prototype på flydende metantraktorer, New Holland T7 Methane Power LNG, som er driftsmæssigt kulstofnegativ, når den drives af Bennamanns system, lyder det fra CNH.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.