Dansk robot sidder massivt på verdensmarkedet

Stadig meget få markrobotter på verdensplan. Men markedet forventes at vokse eksplosivt og foreløbig er dansk robot helt i front.

En lang række analyser viser, at i de kommende år vil markedet for markrobotter vokse helt vildt. 

Alene markedet for lugerobotter ventes at blive ellevedoblet i løbet af fem år.

Det er bagtæppet for store forventninger, når producenter og branchen omkring industrien i de her dage mødes til deres store robotudstilling Fira i Frankrig. 

Dog skal det huskes, at de imponerende vækstforventninger kommer fra et meget lavt udgangspunkt. 

Marktekniktidsskiftet Future Farming opgjorde i november 2022 antallet af bekræftede slutsolgte markrobotter i regulær og daglig drift ude på bedrifterne til lige knap 1.500. 

Heraf udgør multirobotter af samme type som danske Robotti og FarmDroid ca. 1.000 enheder, mens specialrobotter til enkeltopgaver udgør knap 500. Høstrobotterne kan tælles på tre hænder. 

En tredjedel af alle slutsolgte robotter er i øvrigt produceret i Vejen, nemlig den danske så- og lugerobot FarmDroid FD20, som rundede 300 slutsolgte enheder ved udgangen af 2022 og forventer et tilsvarende godt salg i år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.