Dansker er verdens femte bedste pløjer

En af to danske deltagere kom i top ti ved VM i pløjning i Irland.

Der har været masser af tilskuere forbi pløjemesterskaberne i irske Ratheniska de seneste dage.

Irland har nemlig afholdt både nationale pløjemesterskaber og så VM ligesom pløjestævnet også bruges til at afholde en kæmpemæssig landbrugsudstilling. Efter tre dage var hele 270.000 mennesker dukket op, skriver flere irske medier.

Med danske briller var det mest interessante, om det igen skulle være tid til danske medaljer ved VM. Det blev det ikke, men Martin Lindberg Velling fra Hobro var ikke så langt fra med sin Ford-traktor og Kverneland-plov på en femteplads og relativ få point op til podiepladserne i klassen for konventionel pløjning.

I stubjorden blev det til en syvendeplads, mens han var fjerdebedste pløjer i grønjorden.

I konkurrencen for vendeplove deltog Jesper Madsen fra Odder med en placering lige uden for top 10. I stubjorden blev han nr. 13, nr. 10 i grønjord og samlet nr. 11.

De irske deltagere blev næppe ramt af større nerver foran sit eget publikum. I hvert lykkedes det både John Whelan i pløjning med vendeplov og Eamonn Tracy i den konventionelle klasse at hjemtage VM-titlerne. Begge irske pløjere fik iøvrigt selv ved seneste VM.

Årets VM i Irland var det første i tre år efter, at man både i 2020 og 2021 måtte aflyse det på grund af covid-19-pandemien.

Ved seneste VM i pløjning i Lake of the Woods i USA blev Søren Korsgaard nr. 3 med vendeplov, mens Martin Lindberg Velling også hjemtog femtepladsen ved den lejlighed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.