- Den maskine du ønsker dig, er ikke nødvendigvis den, du har brug for

Maskinekspert klar til at give indkøbstips på maskinfaglig messe i august.

Når der købes maskiner – eks. fra det offentlige – så råder ofte snævre udbud og ønsker til maskinen.

Men det er ikke nødvendigvis nogen heldig strategi for maskinindkøbet.

Sådan lyder det fra konsulent Per Hedetoft fra Maskinleverandørerne/Dansk Maskinhandlerforening. I slutningen af august giver han gode råd til indkøb af maskiner på messen Maskiner Under Broen, som er rettet mod indkøbere til den grønne branche.

- Det kan jo være rigtigt dyrt og sætte éns organisation mange år tilbage, hvis man ikke er grundig og foretager de rigtige overvejelser inden et større maskinkøb, siger Per Hedetoft og fortsætter:

- Derfor handler det om at klæde indkøberne på, så de ikke begår oplagte fejl. Det kunne for eksempel være at være alt for præcis i sin udbudsbeskrivelse, så man reelt afskærer en masse leverandører fra at kunne byde på opgaven – og dermed også afskærer sig selv fra at opdage andre, og måske mere effektive løsninger. Jeg plejer at sige, at det udstyr man ønsker sig, ikke nødvendigvis er det samme, som det udstyr man har brug for, lyder det fra konsulenten.

Per Hedetoft råder også indkøberne til at være opmærksomme på, om de køber fra en leverandør med mange år i branchen eller en helt ny importør.

- Vi ser jo nogle gange, at de mindre konsoliderede virksomheder kaster sig over importen af et givent mærke og så dropper det igen efter kort tid, hvis salget ikke går som planlagt. Men så risikerer man som kunde at stå med håret i postkassen, når det gælder service og reklamationer, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.