Denne Valtra vinder stor traktortest med mulehår

Detaljer adskiller kandidaterne i vores stortest, hvor samtlige syv mærker har sine egne vinderdiscipliner.

Syv traktorer i én stortest.

Deutz-Fahr 6215 RCShift, New Holland T7.245 PowerCommand, John DeereR DirectDrive, MF 7722 Dyna-6 Efficient, Claas Axion 810 Hexashift, Valtra T214 Versu SmartTouch og Case IH Puma 220 Multicontroller mod hinanden.

Men hvem er bedst blandt traktorerne på omkring 210 heste med powershift-transmissioner?

Efter mere end 100 timers test af hver traktor, som du iøvrigt kan læse meget mere om i det nye nummer af TraktorTech, viser testen, at traktorerne generelt ligger tæt på hinanden og har forskellige forcer og svagheder, som traktorkøberne hver især kan give forskellige prioriteter.

Men når testdagene og de mange timers arbejde i Finland var overstået af testteamet fra TraktorTech, hollandske Trekker Magazine, norske Bedre Gardsdrift og Koneviesti fra Finland, så stod der en finne på øverst på sejrsskamlen meget skarpt forfulgt af en traktor produceret i Tyskland.

Intuitiv betjening tæller op

Valtra T214 har i sidste ende vundet sejren med et mulehår på grund af sin smarte elektronik og gode detaljer og en imponerende pointscore på 788 point ud af 1.000 mulige.

Blot 11 point efter kom John Deeres 6195R, som igen – blot 23 point efter - blev fulgt til dørs af Claas Axion 810. Valtra har i løbet af et par år lanceret et nyt perspektiv på, hvordan man intuitivt betjener både terminal, elektronikken og de øvrige funktioner i traktoren. Mærket har set på andre trendsættere i udviklingen af Valtra SmartTouch. Det resulterer i forståelige og intuitive elementer for brugeren.

Det er også grunden til, at Valtra i sidste ende tager sejren. Men at traktoren ikke er den ideelle traktor på alle punkter, viser trækkrafttesten. Her ligger traktoren lavest af alle i gruppen, mens den omvendt klarer sig rigtig godt, når vi går ind i kabinen og betragter arbejdsforholdene og betjeningen ud fra en række forskellige parametre.

Solid John Deere

John Deere er en solid mursten på alle fronter. Pæn, stramt og disciplineret tysk/amerikansk, hvor koncernen har tænkt på alt. Nogle steder har John Deere valgt at forenkle tingene i stedet for muligheden for at finjustere.

For eksempel kan du ikke justere på aggressiviteten i vendegearet. Du kan heller ikke gøre transmissionen smartere ved at justere den, så den hopper over visse gear eller grupper.

Foragerautomatikken er desuden ret ’amerikansk’ og ikke nær så raffineret som hos eksempelvis New Holland og Case IH (HTS II og HMC II).

Samtidig er der fortsat ikke et egentligt multi-kørehåndtag i John Deere traktoren. I løbet af 2019 vil det nye CommandPro kørehåndtag dog blive tilgængeligt til modellen. Det kan meget vel gøre traktoren til en vinder i klassen.

Læs også i det nye Traktortech

TraktorTech er som sædvanlig også spækket profiler og selvfølgelig nogle meget særlige maskiner.

Denne gang er magasinet i særlig grad præget af syv traktorer. Syv 200 hestes traktorer fra syv forskellige mærker var nemlig igennem den mest grundige test nogensinde. TraktorTechs John Christensen var en af testkørerne på holdet, som også bestod af vores partnere fra hollandske Trekker Magazine, norske Bedre Gardsdrift og Koneviesti, Finland.

Over 24 sider tager vi dig grundigt igennem alle traktorer – og undervejs ser du, hvem der vinder den meget tætte kamp i stortesten.

Men der er meget andet godt. Mød bl.a. en 22-årig, som har sparet en million sammen, og brugt den på en næsten ny Krone-snitter.

Snyd dig heller ikke for et Flash Back til forsøget med Steiger på danske marker – eller en Classic, hvor vi bl.a. hører om den østeuropæiske Steiger produceret på licens.

Vil du sikre dig et abonnement op til jul, så er det nu du skal slå til. Ring til LandbrugsMedierne på 33394700 eller tegn abonnement direkte på LandbrugsMediernes hjemmeside.

Faktaboks

Bag om pointene

1.000 point. Helt præcis så mange point kan hver af de syv traktorer maksimalt hente i vores store traktortest. De mange point baserer sig på to overordnede grundpiller: En teknisk og en praktisk del med 400 og 600 point i hver.

De tekniske point er baseret på de test, som eksperterne på det finske Eurofins Expert Services-center har udført. Alle disse testresultater er omregnet til point i scoresystemet - og med forskellig vægtning afhængig af den enkelte type af test. Den bedste traktor i en måling får maksimum point, og den dårligste traktor opnår 50 pct. af den maksimale score.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.