DLM satte kriterier før traktorkøb: Skulle være let og klare usædvanlig dækmontering

Økologiske marker fik en ny flok veldefinerede traktorer.

Til sidste sæson fik sjællandske Dansk Landbrugs Management tre nye Valta-traktorer til maskinparken. I en pressemeddelelse fortæller DLM, der driver omkring 6.000 hektarer inklusiv 2.100 som økologisk, at de var nøje udvalgt efter en række kriterier til de økologiske marker.

- Fordi vi råder over mange forskellige maskiner, var det vigtig for os præcist at definere hvilken traktor, vi havde brug for til at udføre en meget defineret opgave. Vi vidste, at vi havde brug for en lidt mindre og let traktor til primært at udføre opgaver i de økologiske marker, fortæller direktør Morten Lund Olesen, DLM.

Købet endte med tre styk Valtra N175 til levering sidste år samt en mere til levering i 2024.

Valtra var den letteste traktor med flest heste, hvilket var en af hovedårsagerne til købet, så brændstofforbruget ikke blev for højt med unødig vægt i marken.

- Derudover var en afgørende faktor i DLM's beslutning om valget af Valtras N175, at den, på trods af dens kompakte størrelse, var den eneste traktor blandt de sammenlignede muligheder, der kunne håndtere den usædvanligt høje dækmontering på 54 tommer. Denne egenskab var særligt vigtig for at reducere marktrykket, især under kørsel i rækkeafgrøder med en planteafstand på 50 cm, fortæller han.

De fire traktorer er også leveret med TwinTrac for en lille merpris, der betyder, at føreren ikke behøver at vende sig en masse gange i løbet af arbejdsdagen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.