DM i Pløjning: Junior slår senior – trænede over 10 timer hver dag
20-årige Martin Lindberg Velling havde trænet benhårdt for at blive Danmarksmester i pløjning, der foregik på Mors.

Der var lang kø og mange lykønskninger i salen fra andre pløjere, da 20-årige Martin Lindberg Velling klarede sig allerbedst i standardpløjning ved DM på Mors.

Med 226,50 point i juniorrækken slog han også  sin far, Peter Lindberg Nielsen, der vandt i seniorklassen. Dermed skal han repræsentere Danmark ved næste års VM.

"Det er rigtig stort. Det er nok en drøm, der er ved at gå i opfyldelse. Det var lige en dag, hvor jeg lige toppede, og det hele gik op i en højere enhed", fortæller Martin Lindberg Velling til LandbrugsAvisen.dk

"Jeg synes aldrig, jeg har været god til stubjord, som vi pløjede i går. Der var jeg virkelig nervøs og presset. På anden dagen fik jeg en god start, og så gik det ellers bare stille og roligt", fortæller han.

Med efternavnet Lindberg og tidligere nordisk juniormester var der lagt hårdt pres på den unge traktormekaniker. I to uger op til DM havde Martin Lindberg Velling trænet fra kl. 07 om morgenen og gik ikke hjem før ved aftensmadstid.

"Jeg pløjede også ret godt sidste år, så jeg havde bestemt mig for at træne hårdt op til det her. Nu vil jeg holde en uge eller to ugers pause i pløjningen. Så må jeg tage træningen til VM", lyder det fra danmarksmesteren.

50 frivillige sørgede for flot arrangement

DM i pløjning blev afholdt på gården Peterslund, der ligger på den sydlige del af Mors, og pløjefelterne var placeret smukt mellem kysten og den opvarmede maskinhal, der blev brugt som plovkro.

LandboUngdom Region Viborg var arrangører, og 50 frivillige kæmpede i tiden op til og under stævnet for, at alt bare skulle spille. Og det gjorde det.

Danmarks bedste pløjere bliver fundet i weekenden Torsdag 26. oktober 2017 · 00:00

”Alle frivillige har bare gjort det hammer godt, og alt i alt har det været et fantastisk arrangement. Vejret har desværre ikke været det allerbedste for tilskuerne, men for pløjerne har det været rigtig gode forhold, og der er blevet leveret noget rigtig flot pløjning i den gode jord her på Peterslund,” siger stævneleder Bjarne Vestergaard.

Mange glade vindere

Det var ikke kun i standardplov, at der blev konkurreret. Tværtimod blev der uddelt masser af medaljer til DM i pløjning.

I seniorernes konkurrence med vendeplov tog Søren Korsgaard sejren foran Søren Svenningsen. Jesper Madsen, der i december skal deltage i VM i Kenya, blev nummer tre.

Jens Jensen blev juniormester med vendeplov, og Anders Mortensen vandt farmklassen.

Til DM i pløjning konkurrerede maskinstationer og importører i Fabriks DM, og her var det MO Implements A/S, der tog sejren med deres Maschio-plov.

Veteranerne deltog også i DM, og her var der guld til Claus Bech (bugseret), Uffe Mortensen (classic), Niels Kr. Esbensen (FF Lift) og Leo Jensen (1-furet).

Du kan se alle resultater her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.