Efter nye gps-tyverier: Det duer ikke, at de bare kan bruge samme nøgle

Politiet udtaler til DM&E, at det er alt for let at komme til maskinerne på ellers nyt udstyr.

Tyveribølgen af gps-udstyr ser desværre ud til at være uudtømmelig for tiden.

I et interview formidlet af DM&E oplyser politiet, at der også i oktober er stjålet gps-udstyr fra syd- og sønderjyske maskinstationer.

En af årsagerne er, at maskinerne ikke er sikret godt nok fra maskinproducenternes side, lyder det fra politiet.

Christian Østergård, vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed, mener, at maskinproducenterne fremover må ind og hjælpe med at sikre udstyret bedre samt sørge for, at det ikke virker andre steder, så tyvene ikke kan bruge GPS-udstyret til noget.

”Når man som maskinstationsejer køber landbrugsmaskiner til flere millioner kroner, har man en forventning om, at producenterne hjælper til at sikre udstyret. Det kan ikke være rigtigt, at når man køber en ny maskine, så får man en nøgle, man kan bruge til flere maskiner af samme type,” fortæller Christian Østergård, der advokerer for, at der kommer sporingsenheder i GPS-udstyret, så man kan få det tilbage samt fange gerningsmændene.

Derudover opfordrer han til, at man tager et kig på politiets sikringsmanual.

”Man skal tænke sig om og købe sikringsudstyr af kvalitet. Og så er det også en god idé at kigge på politiets sikringsmanual, som beskriver, hvordan du laver en risikoanalyse. Med udgangspunkt i analysen kan man forsøge at forhindre tyverier”, siger han og opfordrer også til en sikkerhedspolitik hos maskinejeren, hvor det eks. defineres, hvem der slår alarmen til, tages stilling til, om der skal fjernes enheder og om alle medarbejdere nødvendigvis bør kende alle detaljer om sikringen.   

Her kan du få gode råd:

 

  • Politiet har udarbejdet en sikringsmanual med idéer og tips til at forebygge tyveri. Læs den her.
  • Udover sikringsmanualen kan du også henvende dig til politiets sikkerhedsrådgivere. Læs mere her.
  • 10 gode råd: I august kom Syd- og Sønderjyllands Politi med 10 gode råd vedr. sikring mod tyveri. Læs dem her.
  • Bemærker du her og nu et mistænkeligt forhold, eller hvis udstyr monteret med sporingsudstyr bliver stjålet, så kontakt straks Udlændingekontrolafdelingen i Padborg (UKA Vest) 5642 9010 med dine observationer.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.