Elektrisk armklipper klarer sig med mindre traktorer
Agriunik i Ringsted har fået importen af de franske armklippere fra Rousseau. De kan klare sig med en mindre traktor til samme arbejde.

Maskinimportøren Agriunik i Ringsted har fået importen af en ganske særlig armklipper, den franske Rousseau i den nye eldrevne version. Den kommer med tre forskellige horisontale rækkevidder på 5,51 meter, 5,70 meter og 7,50 meter.

»Armklipperen er unik, fordi det ligger i tiden, at så meget som muligt skal drives elektrisk som miljøvenlige løsninger. Så vidt jeg er orienteret leverer ingen andre elektriske armklippere«, siger Alex Hansen fra Agriunik.

I forbindelse med SIMA udstillingen i 2017 blev Rousseau præmieret med en SIMA Innovation Award sølvmedalje for det nye elektrisk drevne klipperhoved benævnt E. På model E er den hydrauliske transmission af klipperhovedet blevet erstattet af en elektrisk motor. Det fjerner risikoen for ekstern forurening i form af olieudslip, og der er ingen behov for genanvendelse af brugt olie. Væsentligt er også reducerede energiomkostninger i form af et lavere brændstofforbrug takket være en mere effektiv transmission med mindre transmissionstab samt meget lettere udstyr, da der ikke er behov for tunge og omfangsrige pumpekomponenter og oliereservoir.

Sparer tid under hegns-klipningMaskiner Torsdag 2. november 2017 · 00:00

Det betyder også, at der er mulighed for at bruge en mindre kraftig traktor til samme arbejde, da selve maskinen vejer mindre.

Ifølge Alex Hansen kræves der ingen særlige elektriske færdigheder for at udføre vedligeholdelse på E-maskinerne.

Den nødvendige effekt til klippehovedet afhænger af det arbejde, der skal udføres, og systemet har en boostfunktion op til 40 kW. Rotorhastigheden er uafhængig af omdrejninger på traktorens kraftudtag. Rotorhastigheden kan justeres fra traktorens førerkabine i intervallet fra 500 til 3000 omdr/min.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.