Elektrisk forvaltertrøster klarer ukrudtet
Ukrudt der rager op over afgrøden kan snittes af med en eldrevet maskine på 12 meter fra Finland

Landbrugsavisen Agritechnica

Økologerne efterspørger en bred maskine til at klippe toppen af ukrudtet i kornet før høst, så Finske w-cult har lanceret en spændende maskine til formålet. Den minder om de brede hjemmelavede snittere der tidligere var populære til at fjerne stokløbere i roemarker, De såkaldte forvaltertrøstere.

W-Cult kalder deres version for W-Cutter, og den er netop lanceret i ni og 12 meters bredde.

Maskinerne sidder i traktorens frontlæsser, så man ikke har nogen grænse for arbejdshøjden. Derudover drives de elektrisk da hver rotor har sin egen elmotor. Maskinen kræver 27 kilowatt i ni meter version og strømmen vil typisk komme fra en pto-drevet generator monteret i traktorens liftarme.

Maskinen er meget let bygget, og har en transportbredde på maksimalt 3 meter. Ukrudtet slås af med to tynde kæder under hver rotor. Maskinen kan derfor også klippe kraftige planter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.