En af landets største maskinforretninger nedbemander

2018 var en hård omgang for Hjallerup Maskinforretning, der fik underskud i regnskabet.

Efter nogle solide år ramte Hjallerup Maskinforretning modgangen i 2018.

Driftsresultatet faldt med fire mio. kr. i forhold til året før og for første gang siden 2015 måtte maskinforretningen notere et underskud på knap to mio. kr. efter skat.

Maskinforretningen er i øjeblikket ved at nedskalere antallet af ansatte.

”Vi regner med at gå ned med 10 pct., så vi bliver lidt over 100 ansatte. Det sker fortrinsvis via naturlig afgang, men vi har også haft enkelte opsigelser”, lyder det fra direktør Morten Bordvik.

Han opgiver to hovedårsager til, at landets største Agco-forhandler med MF, Fendt og Valtra-traktorer i porteføljen havde nedgang sidste år.

”Indtil midten af maj havde vi et fantastisk marked. Der var stor optimisme i branchen. Men så kom tørken, og så begyndte investeringerne at bremse op. Med vores størrelse er volumen vigtigt, og vi fik et langt efterår, hvor vi kom nogenlunde igennem ved at få sendt folk på kurser, men nedturen er først begyndt at slippe her i januar/februar”, siger han.

En anden kostfuld udvikling har været ekstra omkostninger til etablering af ny afdeling i Randers, hvor det har været sværere for Hjallerup Maskinforretning at tiltrække de rigtige folk.

”Vi har fundet nogle gode folk nu, men det har været svært og kostet mere end forventet”, siger han.

Udover hovedadressen hjemme i Hjallerup og den forholdsvis nye afdeling i Randers tæller maskinforretningen også afdelinger i Støvring og Hjørring. Afdelingen i Aars er øvrigt lukket efter regnskabsafslutningen 31. oktober.

Samkøringen mellem den nu lukkede afdeling i Aars og Støvring er i øvrigt gået godt.

”Vi har holdt et overraskende aktivitetsniveau for de to afdelinger. På nogle områder ser vi, at tingene letter nu, mens det stadig er svært andre steder. Samlet budgetterer vi med et 2019 på niveau med 2018 i vores gamle distrikter, mens vi forventer, at vi får et mersalg via vores samarbejder med forhandlerne Grønning Maskinforretning, Holms Maskinservice i Hammel og Brdr. Thorsen på Djursland”, siger han.         

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.