Endelig: Super-tærsker får op til 700 hestekræfter

John Deere har lanceret alle specifikationerne på den nye X9, der kommer til at bestå af to modeller med 639 og 700 heste. Under skærmene udnytter den pladsen helt exceptionelt.

John Deere har nu endelig lanceret sin nye super-tærsker, der blev udstillet på Agritechnica tilbage i november. 

X9, som den kaldes, kommer i to modeller på henholdsvis 639 og 700 hestekræfter ved maksimal effekt inklusiv boost. Kræfterne kommer fra en ny 13,6 liters John Deere PowerTech motor, og John Deere har i den grad skruet op for kapaciteten i den indre.

I forhold til den nuværende topmodel S790 har X9 45 pct. større tærskeareal, 80 pct. større udskillerareal og 36 pct større rensearal, og John Deere hævder, at X9 1100 kan høste 45 pct. mere i forhold til S790 - og det vel at mærke samtidig med at reducere brændstofforbruget med 20 pct., oplyser John Deere. 

Tærskeværket er 1.720 millimeter bredt og består af to XDS-rotorer på 3,51 meter i længden mod blot en enkelt rotor i S-serien. De fødes af en Dual Separator, der sørger for at dele afgrøden op i to og føde rotorerne i  helt op til 270 grader. Selvom X9 har to rotorer, er den udvendige, fysiske størrelse stort set identisk med S700-serien, så den nye mejetærsker udnytter pladsen godt.

Med X9 kommer også ny kabine og forskellige nye komfort- og teknologipakker, man kan tilkøbe ved behov. Eksempelvis kan du vælge mellem Select, Premium og Ultimate i kabinen, og  

Med den nye serie følger også nye skæreborde. HD-R-serien består af fire sejlskæreborde og fås fra 35 til 50 fod - alle opdelt i to sektioner, som kan vinkle plus/minus 10 grader uafhængig af hinanden for at følge underlaget bedst muligt. 

Læs mere om X9 i morgen her på landbrugsavisen.dk, når vi går i dybden med mejetærskeren i "Ugens Maskine" 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.