Første Giant minilæsser med lithium-ion batteri

Giants nye eldrevne serie af minilæssere er lydsvage og udsender ingen emissioner, hvilket gør dem oplagte til indendørs opgaver.

Efter at have taget tilløb siden 2016 er Giant nu klar med en ny serie af eldrevne minilæssere med lithium-ion batterier. Der bliver tale om to modeller, nemlig G2200E og G2200E X-TRA. Alt efter den valgte batteritype er en opladning ifølge producenten nok til arbejde under normale forhold i fire, seks eller otte timer. Lithium-ion batterierne holder op til tre gange længere end andre konventionelle batterier.

G2200E-læsseren er som standard udstyret med et 48 volts lithium-ion batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en Giant. Læsseren har to separate elektriske motorer, en 6.5 kW til kørsel af maskinen, og en 11.5 kW for hydraulikken. G2200E er med en løftehøjde på 2.85 meter og en løftekapacitet på 1,650 kg oplagt til opgaver i højden. G2200E X-TRA har en løftekapacitet på 2,200 kg, og en løftehøjde på 2.45 meter, og er udviklet til tungere arbejde, specielt inden for entreprenør og byggesektoren. Ifølge en pressemeddelelse fra importøren, Brdr. Holst Sørensen i Ribe, er det muligt at vælge mellem tre batteristørrelser, alt efter behov. Der tilbydes tre 48 volt lithium-ion batterier med en kapacitet på 12,3 kW (250 Ah), 18,4 kW (375 Ah) eller 24,6 kWh (500 Ah).

Batteriet beskyttes af et intelligent ladesystem, og det kan oplades når som helst, uden det påvirker batteriets levetid.

Giant tilbyder også forskellige løsninger for opladning på byggepladsen eller på farten. Giants elektriske modeller er udstyret med en oplader på maskinen, der med en kapacitet på henholdsvis 40- eller 60 Ampere, bruger standard 230 volts strømforsyning til opladning. For at tilbyde maksimal fleksibilitet, kan kunderne vælge en ekstern oplader. Opladerne er tilgængelige i størrelser fra 150 til 300 Ampere, som gør det muligt at lade batteriet 50 procent op på en halv time.

Producenten slår på flere fordele, såsom at kunderne vil opleve reducerede driftsomkostninger og mindre vedligehold. G2200E modellerne har også færre bevægelige dele.

G2200E maskinerne kan konfigureres efter kundernes ønsker, startende med valget om en Standard eller X-TRA-model. Dernæst står valget mellem tre litium-ion batterier. Dertil kommer forskellige muligheder som en EU-certificeret kabine, sikkerhedstag eller et foldbar sikkerhedstag, aircondition og op til tre funktioner i front.

Brdr. Holst Sørensen har 25 forhandlere af Giant minilæsserne. Ud over importen i Danmark har Brdr. Holst Sørensen også importen af Giant minilæssere i Sverige.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.