Fendt-chefen når mål til punkt og prikke - men indhenter tørken ham?
2018 er startet godt for maskinproducenten. Men markedets udvikling kan gå begge veje i løbet af få dage, lyder det fra den tyske traktorproducents topchef under den årlige status.

Underliggende er han glad.

Topchef for traktormærket Fendt nåede 2017 målet til punkt og prikke.

2018 er kommet respektabelt i gang.

Men så er det lige det med årets høst. Netop i dag har regeringen i Berlin diskuteret tørkehjælp til landruget i Tyskland. 

Tørken er som i Danmark emnet som er på alles læber her. På morgen-tv. I de store aviser. Og selvfølgelig ude hos forhandleren og overalt i branchen.

Peter-Josef Paffen, topchef hos Fendt, ved ikke, hvilken vej det helt går hen.  

”Tallene har været gode, og så kan vi se, at salget af maskiner er faldet lidt i de senere måneder. At vi måske har nået toppen. Men den fremtidige udvikling vil afhænge af, hvordan udviklingen forløber i de kommende dage og uger – og hvordan udbyttet bliver, når høsten er talt op, og hvordan økonomien ser ud hos landmændene”, siger han efter, at han har nævnt, at der er mange forskellige situationer og billeder hos landmændene.

Han understreger, at Fendt selv er klar med en hjælpende hånd til landmænd i de værst ramte områder med særlige finansielle muligheder.

”Det vil vi se på især i meget tørre områder og for landbrug, hvor de har haft store tab. Her vil vi tilbyde specielle muligehder, så de kan blive ved med at investere”, siger han.

Målet blev nået

Sidste år lovede Fendt på samme pressemøde, at man ville nå 15.000 enheder fra fabrikken i tyske Markt Obersdorf. Det blev nået med akkurat et plus på tyve traktorer.

Ifølge Fendts analyser af markedet fik man i 2017 en markedsandel på 8,6 pct. af traktormarkedet i Vesteuropa og er i 2018 gået forbi ni procent af markedet for første gang.

Det bemærkes, at traktormarkedet har været faldende – i lighed med det danske marked – i Europa, men at det ikke afspejler markedsudviklingen, da en del traktorer blev indregistreret i december for at nå markedet, inden de faldt for nye EU-regler.   

Fendt forventer stadig at sætte ny rekord ved at øge traktorsalget med 12 pct. i år til en ny rekord på 16.800 enheder – og dermed være undervejs målet mod 20.000 traktorer i 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.