Ferietur udløste import af ny No-Till såmaskine fra Frankrig

En fransk Novag såmaskine med et særligt såskærsprincip er blandt nyhederne på Dansk Markdemo.

Peter Porse er blandt andet uddannet landmand, og når han er på bilferie med kæresten, kan han ikke lade være med at holde øje med maskinerne i marken. Således også da parret var på vej hjem fra bilferie i Østrig, hvor de passerede en markdemo, hvor han bemærkede en fransk såmaskine, Novag, i aktion.

- Jeg faldt i snak med dem, og i tiden derefter skrev vil lidt sammen. Fabrikken ville gerne have en kontakt med én med en faglig baggrund. Og nu står vi så her og kan vise den nye franske såmaskine til danskerne, siger Peter Porse, der driver enmandsvirksomheden Nordisk Agro Import i Tjele ved Viborg.

Han erkender, at Novag såmaskinerne ikke er billige. Det er maskiner, der bygges i små serier.

Såmaskinen, der er til stede på Dansk Mark Agro er nærmere bestemt en Novag T-ForcePlus 450, en firemeters maskine til No-Till og med en tank, der er delt 60/40.

Peter Porse forklarer, at det særlige er opbygningen med en disk med et såskær på hver side. Der kan lægges op til 500 kilo tryk på hvert såskær. Frøene placeres under jorden og bliver trykket af trykrullen.

- Det betyder, at der altid er kontakt mellem jord og frø. Man kan sige, at det egentlig er en tandskærssåmaskine, som sår under jorden på urørte overflader, siger Peter Porse.

- Det er første gang, den er i Danmark, og her bagefter skal den tilbage til Frankrig, men i september kan vi køre demoer med den, siger Peter Porse, der tilføjer, at gødningsplacering og Companion Crops også er blandt mulighederne.

Nordisk Agro Import har blandt andet også strigler, harver og radrensere på programmet.

Emneord markdemo

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.