Fire af de mest innovative maskiner fra Italien netop nu

Maskinmessen Eima er blevet en digital messe – og på nettet finder man flere spændende maskiner, der dyster om at blive den mest innovative maskine i Italien.

Der er masser af nyheder fra det italienske maskinmarked, selvom folk – som det ser ude lige nu – må vente til februar på at tage på Italiens store maskinmesse Eima.

Digitalt er den netop åbent, og på Eimas hjemmeside er der en masse kandidater i spil som årets tekniske innovationer.

Vi sender pilen i retning mod fire nyheder, som vi ser særligt interesserede i:

Selvkørende bæltetraktor

Det er ikke kun danske entreprenører, der arbejder med selvkørende traktorer. Italienske Earth Automations er blandt de udvalgte nyheder med en lille selvkørende bæltetraktor, som vi her på LandbrugsAvisen aldrig har set i nyhedsstrømmen før.

Den skulle leve op til Agriculture 4.0 med avanceret machine learning. Som vi også hører det fra andre producenter af selvkørende robottraktorer, så spiller maskinen naturligvis også ind i temaet manglende arbejdskraft i landbruget.

 

Ny hybridtraktor fra Landini

Oppe hos Landini-forhandleren Præstbro Maskiner kigger man nok lidt ekstra godt til Landinis nye hybridtraktor REX4. Ifølge Eima er det den første kompakttraktor med en frontaksel, hvor motorkraften kommer fra el fra traktorens to elmotorer. Traktoren er også udstyret med semi-elektrisk affjedret kabine og en automatiseret gearkasse.  

Ifølge magasinet Profi hævdes systemet at spare ti procent i brændstof på den 110 hk store traktor.   

 

Mere ind i meget handy traktor

Producenten Antonio Carraro er frisk med en nyhed, der bl.a. skal gøre sig på trange vinmarker. Den smalsporede traktor SRX 5800/6800 Tora udmærker sig ved, at den har samme dimensioner som forgængeren, selvom der er puttet flere muskler i motoren og kommet et DPF filter på for at overholde Stage V-regler. Eima bemærker da også, at stadigt højere emissionsregler udfordrer brugen af traktorer på meget vanskeligt tilgængelige marker.

 

Løsning på nye bremseregler

Den italienske producent Safim har kigget nærmere på at løse udfordringen med kravet om tokredsbremser fremover med EU’s Mother Regulation for traktorer, der i dag kun er udstyret til at køre med enkeltkredsbremser.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.