God public service fra TraktorTech: Nu laver producent kabinen om

Morgenposten: Konstruktiv kritik i dansk traktormagasin har sat en udviklingsafdeling i Italien på lynarbejde, som giver resultater allerede næste år.

God mandag morgen.

Det er med stolthed i tastaturet, at jeg introducerer hovedhistorien i denne omgang morgenpost med stort og småt fra maskinernes verden på nok en frostkold morgen (klart vejr og minus grader fortsætter hele ugen, lyder det fra DMI).  

Min kollega John Christensen er vores afdelingschef, når det gælder test af traktorer. Særligt vores årlige store internationale test, hvor han sammen med erfarne kollegaer fra en række europæiske lande gennemtester traktorer over flere uger, har givet genklang i branchen. Og nu får testen også McCormick til at ændre markant på en traktor. For i årets store test var der kritik af den nuværende kabine på McCormicks største traktorer, X8 og X7.6-serierne.

I stedet for at blive sure over kritikken – som kommer efter, at et testhold bestående af otte-ni traktorpiloter har kørt traktoren - har McCormick under Agritechnica offentliggjort en række ændringer.

Det kan du læse mere om lige om lidt.

Først skal vi lige have et par aktuelle historier:

Skiftedag hos maskinhandlerne

Fredag var maskinhandlerne hos Dansk Maskinhandlerforening samlet til generalforsamling i Herning. Største punkt på menuen var formandsskifte, da formand Jens-Aage Jensen vælger at gå på pension efter mere end 19 år på posten og samtidig stopper i branchen fra sit job hos WekoAgro Machinery. I stedet tager medejer og direktør hos Stenderup, 35-årige Troels Jensen over.     

Læs mere her:

Ny formand hos maskinhandlerne: - Jeg føler, jeg har større erfaring end min alder

Afgående formand fuldfører sin plan til punkt og prikke

Danskere er først til at få nyt MF-flagskib

I weekendens udgave af LandbrugsAvisen var vi så heldige fra min lille afdeling på LandbrugsAvisen at få 16 siders maskinstof med. I en af historierne fortæller vi, at Massey Ferguson ser så stort potentiale i det nye flagskib 9S på det danske marked, at der bliver ekstra fokus på det danske marked i lanceringen.

I en video på landbrugsavisen.dk forklarer Agco Danmarks produktspecialist Søren Jensen nærmere om lanceringen her til lands.

 

 

- Vi er så heldige, at vi er blandt de fire lande, som får de første demotraktorer. Til sommer kommer den første, og så er jeg sikker på, at vi får flere lige efter høst, lyder det.

Se og læs mere om traktoren her: Se detaljen: Anmelderrost kabine får plads på nyt flagskib

TraktorTech-test førte til ny kabine

Og så skal vi til historien bag overskriften denne morgen.

McCormick ændrer nemlig på kabinen i deres største traktorer i X8- og X7.6-serierne.

I foråret deltog netop X8 i en stor test mod syv andre kandidater omkring 300 hestekræfter i magasinet TraktorTech. Her tabte det italienske mærke point på kabine-siden, men det bliver der rådet bod på med den opdaterede kabine ved navn Clever Cab.

- Vi har ændret en række ting i kabinen på baggrund af testen. Først og fremmest har vi flyttet rundt på en del af elektronikken, der var placeret under bagruden i kabinen, så førersædet har større vandring bagud, lyder det i weekendens udgave af LandbrugsAvisen fra Antonio Salvaterra, marketingdirektør hos Argo Tractors, som står bag mærkerne McCormick og Landini.

- Samtidig har vi også ændret designet ved frontpanelet, igen for at give mere plads til chaufføren, fortsætter han og fortæller, at man tog kritikken alvorligt og fik udviklingsafdelingen aktiveret hurtigt.  

- Vi kunne se, at der var punkter, der krævede forbedring. Det står vi ved, og jeg er stolt over, at vi har formået at rette de kritikpunkter, der var i testen, meget hurtigt, fastslår Salvaterra i historien, som du altså finder i vores epaper eller fysiske avis.

Den store test med hele syv traktorer på omkring 300 hestekræfter er foreløbig læst af landmænd i Danmark, Norge, Finland og Holland, hvor vi på TraktorTech og vores kollegaer har udgivet dem. Derudover får tyske landmænd nu også adgang til testen, da Profi har købt adgang til at bringe testresultaterne, som du kan se her:

 

 

Ny Amarok er godkendt  

Det er dog ikke kun store traktorer, som kommer forbi vores testfolk. Journalist Claus Worup har mange år som biljournalist i bagagen – og står hvert år bag et større tema om biler til landbruget. I weekenden bød det bl.a. på en testtur tur i VW’s nye udgave af Amarok.

- Den længe ventede anden generation af VW Amarok har ikke meget Ford over det ydre, men under huden er det væsentligste fra Ford. Og alligevel er man lykkedes med at give den en ægte VW-feeling, lyder indledningen.

John Deere øjner nedgang

Inden maskinhandlerne mødtes havde John Deere-koncernen sendt en lidt kedelig nyhed ud: Markedet bliver mindre næste år. Midt mellem svimlende tal for årsomsætningen i 2023(John Deere kører samme skæve regnskabsår som Danish Crown) på 418 milliarder kroner og et overskud på 69 milliarder kroner, så kunne John Deere fortælle, at omsætningen i reelle tal allerede er faldet en procent i seneste kvartal – og man forventer, at overskuddet skal falde en del i det nye regnskabsår. Omvendt forklarede John Deere-ledelsen, at når markedet nu engang byder på nedtur, så er man noget bedre i stand til at generere overskud end i et lignende marked for fem år siden.

Læs med her:

John Deere melder ud: Markedet falder næste år

Danmarksnyhed i Lintrup

Og inden vi slutter her til morgen, så er der lige en high five for engagementet hos Frederik hos Lintrup, der lige hiver flaget op og en Danmarksnyhed i denne video:

 

 

 

Sker i Ugen:

Her på redaktionen har vi travlt med at sætte billeder og tekst op til en lækkerbisken af årets sidste TraktorTech. Det bliver nemlig en stor amerikanerudgave, hvor vi har været i Midtvesten for at nærstudere maskiner, trends, folk og fæ – og alt derimellem – plus mærkelige naturfænomener. Den udkommer lige til julehandlen 19. december.

Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen 

Emneord TraktorTest2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.