Her vil maskinhandlerne sætte tryk på – og her går det forbavsende godt

Så snart rejsevejene bliver lettere, så vil maskinhandlerne sætte turbo på afsætning af brugte maskiner.

De danske maskinhandlere kører på deres indtjening og salg meget stabilt.

Under dagens generalforsamling hos Dansk Maskinhandlerforening kom det frem, at på eksempelvis et punkt går det forbavsende godt for landets maskinhandlere – og på et andet punkt skal der nu sættes flere skibe i søen for at forbedre tingene.

Vi starter på det kritiske punkt.

Mange brugte maskiner

Med stigende varelagre hos maskinhandlerne i løbet af 2019, så skal der i 2021 sættes turbo på afsætningen af det brugte materiel, som landets maskinhandlere får ind i den løbende handel.

Sådan lyder det fra Dansk Maskinhandlerforenings formand Jens-Aage Jensen på generalforsamlingen, der i år afholdes som et onlinemøde.  

”I vores beretning viser vores nøgletal læserne et godt indblik i branchens økonomiske benchmark. Det er gennemsnitstal, som viser en tendens. Dette understreger, at vores fokus på eksport og afsætningsmuligheder for det brugte materiel er helt rigtig – men også corona-ramt. Den strategi, vi har forfinet og justeret i 2019/2020, skal der sættes turbo på, så snart restriktionerne og rejsevejledningerne tillader det”, siger Jens-Aage Jensen.

Ifølge Dansk Maskinhandlerforenings egen analyse er varebeholdningen i snit steget til 26,5 mio. kr. pr. virksomhed mod 24,4 mio. kr. året før.

Forbavsende god lærlinge indsats

Og så skal vi til et resultat, som maskinhandlerne kan være mere end tilfredse med.  

I årtier har fag med ”sorte fingre” haft mere end svært med at tiltrække unge mennesker til deres fag og erhvervsuddannelser.

Men maskinhandlerne har tilsyneladende knækket kurven.

Som LandbrugsAvisen tidligere har skrevet i løbet af 2020, så er tilsøgningen til uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker steget betragteligt. Og nu stiger antallet af lærlingepladser følgeligt også, lød det fra både direktør Klaus Nissen og formand Jens-Aage Jensen.

”En af de absolut største udfordringer for vores branche, er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Det er der stor fokus på i Fællesudvalgene – og det er vores vigtigste prioritet, i samarbejde med Dansk Metal, 3F og HK.Derfor er det vigtigt, at vi alle tager vores del af den opgave at få udlært nogle unge mennesker, hvis vi fortsat skal have medarbejdere til rådighed fremover. Som Klaus var inde på, så er det meget glædeligt, at flere forhandlere nu igen er begyndt at tage flere elever & lærlinge ind – faktisk udgør stigningen 60 pct. i forhold til året før”, siger Jens-Aage Jensen.

Direktøren forklarer, at branchen for år tilbage tog en beslutning om at opprioritere indsatsen på området for at komme væk fra prædikatet gyllemekaniker.

”Der kom mange værktøjer i brug for år tilbage. DBL, DM i Skills, EuroSkills, WorldSkills med guld og bronze-medaljer og rollemodeller. Der er gjort mange ting, og vi har set en flot stigning, som mig bekendt er første gang indenfor erhvervsuddannelserne, at man har set sådan en stigning”, siger Klaus Nissen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.