Hjorten sprang højt i februars traktormarked
Hver tredje indregistrerede landbrugstraktor i februar var en John Deere.

Februar blev en rigtig stærk måned for John Deere i Danmark.

Præcis hver tredje nyregistrerede traktor fra 30 kW og opefter var nemlig en John Deere, viser de helt friske data fra DBI IT’s traktorstatistik.dk, som lå endelig klart sent onsdag aften.

John Deere tegnede sig nemlig for 32 styk, hvilket var en fremgang fra 18 styk i samme måned sidste år.

Nærmeste forfølger blev Fendt, der tegnede sig for 16 styk. På de næste pladser følger Case IH med 15 og New Holland med 13.

Ligesom i januar er februar også lidt af en fuser i forhold til sidste års niveau. Med kun 96 traktorer faldt nyregistreringerne nemlig med næsten 17 pct. i forhold til februar sidste år.

Fendt og JD snude mod snude

De to mest solgte modeller skal i øvrigt findes i de høje hk-klasser. Både Fendts 939 Vario og John Deere 8320R kom helt i top med hver fem modeller. Mens de store Fendt’er blev indregistreret forskellige steder i landet, så blev de fem store John Deere traktorer alle indregistreret i Hjørring, ifølge statistikken.

De officielle tal:

Kilde: NBI IT's data.

 Mærke

Stk.

Markedsandel

 

Case IH

15

15,6

Claas

6

6,2

Deutz-Fahr

3

3,1

Fendt

16

16,7

John Deere

32

33,3

Massey-Ferguson

3

3,1

New Holland

13

13,5

Valtra

7

7,3

Zetor

1

1

Total

96

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.