Horsch deler tanken i tre

På NoTill såmaskinen Horsch Avatar SD vises en ny mulighed for en tank, der er opdelt i tre. Den første er solgt i Danmark.

LandbrugsAvisen, Frankrig.

På pædagogisk vis er der sat vinduer i udstillingseksemplaret, som står på Horsch-standen på Sima i Paris - en Horsch Avatar SD skiveskærs-såmaskine til NoTill såning uden forudgående eller minimal jordbearbejdning.

Avatar SD - for SingleDisc - i arbejdsbredderne tre, fire, seks og otte meter kan så alle typer afgrøder direkte i ubearbejdet jord via et kraftigt enkeltskær, der skånsomt arbejder i jorden uden at lave jorden sort og dermed sikre ingen eller minimal nyfremspiring af græs og frøukrudt efter forudgående nedvisning. Rækkeafstanden på Avatar maskinerne er med 16.7 centimeter tilpasset vesteuropæiske forhold.

»I NoTill principperne udsås der ofte flere afgrødetyper i samme overkørsel efter Companion Planting principperne. Med Avatar såmaskinerne er det nu muligt af få maskinen leveret med en nyudviklet trippeltank, som er en tredelt tankopbygning med hver deres kammer og doseringshus«, siger Arne Gejl fra den danske importør, Stroco-Agro.

»Kun fantasien sætter begrænsningen for, hvad der muligt med den nye tredelte tankopbygning på Avatar SD maskinerne«, tilføjer han.

Avatar SD med dobbelt eller den nye trippel tank er altid monteret med to fordelere der giver mulighed for at så to forskellige typer afgrøder i hver sit såskær i hver sin sådybde. Med forreste række skiveskær kan der eksempelvis sås hestebønner eller kløver og med bagerste skiveskær sås vinterraps. Den tredje tank kan så udnyttes til samtidig placering af gødning.

Trippel tanken på Avatar 3.16 SD og 4.16 SD rummer 3800 liter. På Avatar 6.16 SD og 8.16 SD rummer trippel tanken 5000 liter. Begge tanke er opdelt i forholdet 60:30:10

Den første Avatar 6.16 SD med Trippel tank er solgt til det danske marked.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.