I det nye TraktorTech: Stort og lydsvagt i den ene – mørkt og småt i den anden

Profi-redaktionen har sammenlignet to MF-traktorer fra hver sin generation.

Hvor store forskelle er der egentlig på et kvart århundrede og to stolte traktormodeller fra samme producent?

Profi-redaktionen beretter i det nye TraktorTech om et stævnemøde på en tysk farm mellem en Massey Ferguson 8150 fra 1997 med en Massey Ferguson 8S.265 fra 2021.

Begge traktorer har en 7,4 liters volumen på den seks cylindrede traktor. Den nye 8S’er hopper dog 85 hestekræfter højere op i klasserne end den gamle stortraktor.

Alligevel er der noget glæde ved den gamle traktors anstændige drejningsmoment.

- En fem-furet plov er ingen udfordring, lyder det fra traktorejer Frank Brüninghoff i artiklen.

Komfortmæssigt konstaterer Profi, at der virkelig er sket ting og sager.

- Køreoplevelsen i 8S er sublim. Og der er bestemt reference til 2000-serien fra 1980’erne. Med den massive vinduesvisker og afstanden på 25 cm mellem motor og kabine markerer den sig. Det giver ikke kun god affjedring, men også lavt støjniveau. Omvendt ser førerhuset på 8150 småt og mørt ud. Her går pointene klar til 8S, lyder det.

I artiklen gives der en lang række flere point og vurderinger mellem de to generationer.

Sådan får du fat i artiklen

Vil du læse artiklen og TraktorTech, så er du kun få klik væk som epaper. Du kan også købe magasinet som helt traditionelt papirmagasin via vores købsmodul på landbrugsmedierne.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.