I nyt TraktorTech: Mest forgabt i det legendariske førerhus

I serien Min Traktor kalder ejeren af en John Deere 3650 fra 1993 for en fantastisk traktormodel. Den bedste detalje er førerhuset.

Slutningen af juli er festlig for traktorinteresserede.

Netop i disse dage bliver en helt ny udgave af magasinet TraktorTech nemlig bragt ud til abonnenterne og lagt ud i kiosker landet rundt.

Det nye TraktorTech byder bl.a. på mødet med Johannes Christiansens seks-cylindrede John Deere 3650. Når han starter den seks-cylindrede dieselmotor med turbo, så ryger han tilbage til 1985.

”Det år var begyndelsen på det hele, for der købte min far familiens første John Deere af maskinhandler Poul Larsen i Bjergby”, indleder han i artiklen og mindes tilbage:

”Jeg kan lige så tydeligt huske, hvordan Poul stoppede sin pibe, tændte den, indhyllede alt i røg og sagde: ’Sådan en 3640’er kan hæve en plov i tomgang’. Det passede, og det er en af mange grunde til, at jeg blev forelsket i John Deere”, fortæller Johannes Christiansen.

John Deere 3650 blev produceret mellem 1986 og 1993 på John Deeres fabrik i Mannheim i Tyskland. Netop den sidste årgang kører rundt hos den nordjyske landmand. Her peges der på det runde SG2-førerhus, som John Deere introducerede i 1972 som bedste detalje.

”Ingen andre traktorer i verden havde den type førerhus, som jeg er noget forgabt i. Man sidder godt, har et fantastisk udsyn hele vejen rundt og har gear og lifte lige ved hånden. Der er virkeligt tænkt over indretningen, som ikke er bedre i nye traktorer”, mener han.  

Se sjælden Horsch-traktor og traktortest over 3.000 timer

Hele historien får i det trykte magasin. Hvis du har præferencer for andre traktormærker og maskiner, så er det er meget andet godt at komme efter.

Blandt andet tager vi dig indenfor i verdens største Ferguson-museum, Danmarks Ferguson Museum i denne udgave af Maskinhuset. På museet mellem Horsens og Juelsminde står der i dag 300 traktorer.  

Vi ser også nærmere på en Gøma gyllevogn, der med 38 kubik sætter helt nye standarder for størrelsen på en Gøma-vogn.

Vores kollegaer fra Profi bidrager med en langtidstest, hvor der er set nærmere på, hvad en i Danmark relativt ukendt traktor, en 150 hestes Kubota M7151, egentlig klarer sig efter mere end 3.000 timer på en maskinstation.

Du skal heller ikke snyde sig selv for at dyk ned i den kulørte del af Horsch-historien fra dengang den tyske redskabsgigant selv producerede stortraktorer.

I vores faste serie Flasch Back er vi meget aktuelt rejst tilbage til høsten i starten af 1980’erne, hvor Dronningborg D 8000 var en stor, men sårbar mejetærsker.

Skal du have fat i TraktorTech, så er vejen lige til. På LandbrugsMediernes hjemmeside kan du tegne et abonnement og straks få tilsendt det nye blad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.