I nyt TraktorTech: Unik egenskab på kommende teleskoplæsser

Magasinet TraktorTech har set nærmere på Fendts første teleskoplæsser, der under den grønne farve er produceret af Sennebogen.

Tilbage på Agritechnica i november viste Fendt sin første teleskoplæsser for offentligheden. Navnet er Fendt Cargo T955, og T’et indikerer, at der ikke er tale om en af Fendts Cargo frontlæssere, men i stedet en teleskoplæsser. De resterende tal angiver ni meter som maksimal løftehøjde og 5.500 kg maksimal løftekraft for den grønne teleskoplæsser.

Det nye nummer af magasinet TraktorTech, som bliver sendt rundt til abonnenterne og kan købes i kiosker landet rundt i denne uge, har set nærmere på maskinen. 

Rent produktionsmæssigt kommer maskinen fra den tyske virksomhed Sennebogen, en virksomhed, der foruden teleskoplæssere er specialist i forskellige typer af læsse- og hejsekraner.

Løfter kabinen

Fendt Cargo T955 er ikke som alle andre teleskoplæssere. Den har en unik feature, eftersom chaufføren kan løfte kabinen helt op til 4,25 meter over jorden for at lette overblikket ved visse opgaver.

Det hele styres via fødderne, hvor man med et par små knapper i bunden af kabinen kan vælge, om kabinen skal løfte med op, når man hæver bommen, eller den blot skal blive på sin mere traditionelle plads på maskinens chassis.

Læs meget mere om læssemaskinen i TraktorTech, hvor du også kan komme i dybden med Claas’ nye Cemos på traktorer i denne udgave af Maskinhuset, Hjallerup Maskinforretnings skæbne og Harsøs 400 hestes gyllerører til Ribe Biogas.

Hvordan får jeg fat i TraktorTech?

LandbrugsMediernes traktormagasin kan du købe via vores hjemmeside landbrugsmedierne.dk/abonnement.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.