Kæmpe forskel i din markplan på om du bruger præcisionsudstyr
Danmarks Statistik har sat tal på, hvor ofte landmænd anvender præcisionsteknologi i deres maskinpark.

Store dele af det danske landbrugsland er i dag dyrket med diverse former for præcisionsteknologi.

Kommer man ind i en mark med frø til udsæd, sukkerroer eller bælgsæd, så er chancen for, at det er dyrket med præcisionsudstyr langt højere.

Disse landmænd bruger nemlig teknologien dobbelt så hyppigt som alle bedrifter.

Det fremgår af Danmarks Statistik nye analyse ’Præcisionslandbrug: hvem bruger det og hvad er effekten?’.

Hvor 60 pct. af landmændene med frø til udsæd og 57 pct. af sukkerroedyrkerne bruger præcisionsudstyr, så er det generelle billede for landmænd med korn 30 pct.  

Ifølge analysen bruger næsten hver fjerde landmænd i dag en eller form for præcisionsudstyr. Med et gennemsnit på 197 hektar i størrelse for de landmænd, der anvender teknologien, så er det i langt højere grad større landbrug end de mindre, som bruger teknologien. Det afspejles også af, at 57 pct. af det dyrkede areal dyrkes med præcisionsudstyr i et eller andet omfang – godt understøttet af hyppig brug hos de meget store bedrifter og maskinstationer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.