Kæmpe nyhedsdag for Massey-folket: Ny big brother i kendt serie og flere nye modeller

Der er flere nye traktorserier, en række redskaber – og også noget nyt i toppen på prisbelønnet traktorserie.

Massey Ferguson kører i øjeblikket store online-shows af for pressen og for fans – og fredag kl. 15 var så tid til at sige go, værsgo alle vores nyheder er nu offentlige.

Paletten er nye Massey Ferguson-produkter er bred. Vi starter fra toppen af:

Ny Big Brother i 8S-serien

Det gav stor opmærksomhed, da MF lancerede 8S-serien sidste år – og siden blev præmieret med Tractor of the Year.  Ikke mindst designet med et gab på 24 cm mellem motorhjelmen og førerhuset stikker ud i forhold til konkurrenterne.
Nu er man så klar med to nye topmodeller til serien, 8S.285 og MF 8S.305 i serien, der fremover består af seks forskellige modeller.  

Dermed kan mærket nu tilbyde et valg mellem en 7,4 liters motor og en akselafstand på 3.05 meter fra 8S-serien eller en traktor med 8,7 liters motor med 3,10 meters akselafstand på MF 8700.

Lukker gabet med nye traktorserier


MF 6S.180

Først kom 8S – og så 5S sidste år. Det var måske ikke rocket science, at der også skulle komme noget imellem. Og det er der så kommet nu.

Det betyder, at der nu kommer en række nye 6S og 7S-modeller(henholdsvis fem og fire modeller). Mellem 6S og 7S-serien bliver der effektmæssigt flere overlap.

Mens 6’erne går fra 135 til 180 hk, så strækker 7’erne sig fra 155 til 190 hk. Den store forskel er, om man vælger en firecylindret motor fra 6S-serien eller sekscylindret udgave i 7S. Motorkræften hentes fra Agcos egen fabrik, Agco Power.


MF 7S.190.

Alle modeller i begge serier får i øvrigt mulighed for trinløs Dyna VT-transmission.

I kabinen skal man på de nye modeller også arbejde med en ny Datatronic ni tommer skærm, der ifølge MF kan mere og er lettere bruge end tidligere.   


Inde i kabinen på MF 7S.190.

Nyt til græsmarken 

Med i pakken havde MF også en række nyheder på sortimentet til græsmarkerne.

Bl.a. lyder det fra MF, at to nye butterflysæt på enten 8,6 eller 9,6 meters bredde øger kapaciteten. En ny lavere position får transporthøjden ned under fire meter, mens arbejdsgangen i marken skulle være mere stabil.

MF har samtidig præsenteret tre nye frontmonterede skårlæggere med arbejdsbredde på 3,1 meter.

På riveprogrammet oplyser MF, at riverne på mellem 10,6 og 12,5 meter nu kan folde til under fire meters højde under. transport

Film, LED og håndvask til MFs 2022-pressere

Til 2022-sæsonen kommer MF med en række ændringer på redskabssiden. F.eks. får presseren MF RB F Protec nu mulighed for at indpakke ballerne med film. Der kan vælges mellem net og film eller en kombination i løbet af to minutter, oplyses det. Blandt nye muligheder også LED-lys og en tank til håndvask. MF oplyser, at man fremover også kan få en ny beholder til ekstra 13, 17 eller 25 ekstra knive på MF RB F og MF RB V-modellerne.

Lettere frontlæsserarbejde på MF-traktorer

Via MFs Datatronic-skærm kommer der nu en række automatiserede funktioner og muligheder for at følge frontlæsserens arbejde på MF’s traktorer. Malerisk kaldes det for E-loader, der selvfølgelig peger tilbage på elektrificeringen af arbejdet.

F.eks. kan der indstilles automatiske sekvenser for arbejdet og forudindstilles løfthøjde og vægt på arbejdet. Systemet E-Loader kommer i første omgang på 5S, 6S, 7S – og fra april 2022 også på 8S, oplyses det.

Big Brother kan følge med i Frankrig

På smart farming området udvider og opdaterer Agco og MF nu tilbuddet, så langt flere traktorejere vil være opkoblet direkte fra traktoren til skyen.

Hvis man selv giver lov, så kan et nyt center følge med i traktorernes tilstand fra MF’s europæiske hovedcenter i Beauvais og sende besked til MF-forhandler og landmanden, hvis det ser ud til at traktoren er på vej til at bryde ned ud fra traktordata. 

 

Og så det med småt...

Torsdag var der pressemøde – og der blev hurtigt spurgt til, om MF tager hele karavanen af nyheder med til Agritechnica i Hannover i februar 2022.

Det blev der ikke svaret klart ja til – for MF er slet ikke sikre på, at de skal afsted på Agritechnica – og så er spørgsmålet, om man kan forestille sig en messe uden Agcos brands…?   

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.