Knækstyret mejetærsker kan være på vej til Europa

En mindre, europæisk tilpasset udgave af Tribine er på tegnebrættet. Den ligger dog et godt stykke ude i fremtiden, fastslår virksomheden bag.

Nordamerikanske Tribine har trukket mange overskrifter de seneste år. Virksomheden står bag udviklingen af en knækstyret mejetærsker, der nu er i sat i serieproduktion under navnet Tribine T1000, og som i egenskab af sin konstruktion er ganske unik. I hvert fald indtil videre.

For mens modellen på nuværende tidspunkt er den eneste af sin art på verdensplan, så har Tribine en europæisk variant af mejetærskeren på tegnebrættet. Det skriver det tyske magasin Profi.

Modellen bærer navnet Tribine Euro 600 og vil dele meget af designet med den større Kansas-producerede T1000. Det gælder blandt andet korntanken, som vil være placeret bag ved pivot-leddet på maskinen.

Ifølge det tyske magasin bør europæiske landmænd ikke blive for optimistiske. For der kan gå adskillige år, før den første prototype kommer i test, oplyser Profi.

Tribines mejetærsker er speciel, fordi den er knækstyret. Derudover drejer den også på baghjulene, hvilket giver den en meget lille venderadius trods dens længde. Maskinen har en tværliggende rotor, hvor man fra kabinen kan justere omslutningen af de forskellige bro-elementer, og så har den naturligvis også sin store korntank på den bagerste del af maskinen. Tanken er på rundt regnet 35.000 liter og maskinen læsser indholdet af på blot to minutter, hvilket svarer til en tømmehastighed på små 300 liter i sekundet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.