Betalt indhold af SSAB

Kvalitetsstål er godt for økonomien

Både høj kapacitet og lav vægt er vigtigt i landbruget. En højere lastekapacitet har en direkte indvirkning på landmandens tid, og det påvirker det økonomiske resultat.

Lav udstyrsvægt minimerer jordkomprimeringen på marken. En stærk og let høstmaskine kan høste flere marker med mindre brændstof, mindre slid og på mindre tid. Strenx®-kvalitetsstål er en sikkerhed for at udnytte din tid bedst muligt. 

Alsidigt højstyrkestål

Strenx®-kvalitetsstål leveres i mange kvaliteter og leveringsformer. Dette højstyrkestål har en flydespænding på mellem 600 og 1300 MPa. Det er tilgængeligt som stålplade, bånd, rør, rundstål og åbne profiler, og det er fremragende til landbrugsudstyr, der skal være både stærkere og lettere. Strenx® er også et bemærkelsesværdigt, ensartet materiale. Egenskaber såsom flydespænding og trækstyrke, bukkeevne og slagsejhed er også omhyggeligt testet for at sikre pålidelighed og ensartethed i alle leveringer.

Designmuligheder med kvalitetsstål

Design-ingeniører kan opnå imponerende resultater ved at opgradere fra standardstål til Strenx®-kvalitetsstål. De mest almindeligt, anvendte kvaliteter, der anvendes til landbrugsudstyr i dag, er Strenx® 700, Strenx® 900 og Strenx® 960. Afhængig af, hvilken slags stål, der blev anvendt før, er det almindeligt at opnå en betydelig vægtreduktion – og samtidig opnå en højere ydelse og længere levetid.

Strenx®-kvalitetsstål leveres med helt unikke garantier for tykkelse, planhed og bukkeegenskaber. Garantierne er sikkerhed for en problemfri produktion med hver materialeleverance. Derudover kan materialet bearbejdes af den samme slags maskiner og teknologi, der anvendes til konventionelt stål.

Mindre komprimering og reduceret brændstofforbrug

Tippelade og anhængere, der er fremstillet af Strenx® i tyndere dimensioner ift. konventionelt stål, er både stærkere og lettere. Derved kan de håndtere mere nyttelast på færre ture. Ved losning sker der mindre komprimering af jorden, og traktorens brændstofforbrug reduceres. Typiske kvaliteter til tippelade og anhængere er Strenx® 700 og Strenx® 900. 

Anhængerchassis: Strenx® 700 og Strenx® 900

Høj styrke giver effektivitet

Plovning og kultivering i hård jord giver hård belastning af udstyret. Den høje styrke på plove og kultivatorer i Strenx®-kvalitetsstål får dem til at arbejde mere effektivt. En lettere plov i Strenx® kan gøres bredere, hvorved den samlede produktion for landmanden bliver forbedret. De typiske kvaliteter for plove og kultivatorer er Strenx® 700 og Strenx® 700-rør. 

Plov: Strenx® 700 og Strenx® 700-rør

Flere hektarer pr. time

Høstmaskiner bliver ofte mere omfattende og bredere og derved mere omkostningseffektive og dækker flere hektarer pr. time. Det er ikke usædvanligt at de er tolv meter brede eller mere. Dette kan kun opnås ved at bruge højstyrkestål i alle konstruktionsdelene. Ellers ville vægten kræve for megen kraft, og hele høstmaskinen ville blive for tung, hvilket ikke er godt for jorden. De typiske kvaliteter for høstmaskiner og ballepressere er Strenx® 700 og Strenx® 700-rør. 

Høstmaskine: Strenx® 700-rør, Strenx® 700 og Strenx® 900

En stabil løsning

Den samlede længde på en sprøjtebom kan være et godt stykke over 40 meter. Det stiller ekstremt store krav til vægt og stivhed for at holde bommen stabil og samme afstand fra jorden. 
På grund af længden er bommen opdelt i foldbare sektioner. En lettere konstruktion er også en fordel ved processen med foldning og udfoldning. De typiske kvaliteter for sprøjter og spredere er Strenx® 700 og Strenx® 700-rør. 

Sprøjte: Strenx® 700-rør, Strenx® 900-rør og Strenx® 700

For yderligere information – kontakt venligst 
Jesper Ryhl, Sales Manager, Special Steel, Strenx® performance steel, 
jesper.ryhl@ssab.com, telefon: +45 51 46 99 55

 

Faktaboks

  • SSAB er en stålvirksomhed med base i Norden og USA. SSAB markedsfører forædlede produkter og tjenesteydelser og arbejder tæt sammen med sine kunder for en stærkere, lettere og mere bæredygtig verden. 
  • SSAB har medarbejdere i mere end 50 lande. 
  • SSAB har produktionsanlæg i Sverige, Finland og USA. 
  • SSAB er noteret på Nasdaq Stockholm og er sideløbende noteret på Nasdaq Helsinki. www.ssab.com.
  • Du kan også finde os på de sociale medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter og YouTube.

Emneord sponsoreret, SSAB, stål, kvalitetsstål, lastekapacitet

Betalt indhold af SSAB

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.