Liebhaver-traktor solgt under stort rykind hos TBS
Op til 1.400 gæster var forbi Starup, da særlig Fendt-traktor fandt ny ejer mand.

I september kunne vi skrive om lidt af en liebhaver-traktor, som var sat til salg af Fendt-forhandleren TBS Maskinpower i Starup.

Det er ikke alle 30-årige traktorer, som holder et niveau tæt på halvdelen af nyprisen. Men for en Fendt 307 LS årgang 1988 med 6.500 timer på klokken er det tæt på sandheden.

I 1988 var nyprisen ca. 285.000 kr., og i efteråret blev den udbudt af TBS Maskinpower for 125.000 kr. efter, at de havde fået den ind i en handel med Kalsbøl Gods, som købte nye Fendt traktorer i stedet.

Dengang sagde TBS, at traktoren ikke kom afsted før december, da den skulle være et af trækplastrene på deres åbent hus i sidste uge i Starup.

Og missionen lykkedes. Traktoren var med – og blev solgt næsten uden afslag.

”Den har holdt prisen rigtig godt. Det hjælper, det er en Fendt og var rigtig velholdt”, siger sælger Martin Geiser.

Han oplyser, at der har været samlere fra forskellige dele af Europa, som har henvendt sig på traktoren.

”Du kan godt finde flere modeller i Tyskland til salg, men så har de kørt dobbelt så mange timer”, siger han.

Den nye ejer ønsker at holde sit navn udenfor avisernes rader. Den er dog solgt til en landmand, som bor indenfor TBS’s eget naturlige Fendt-distrikt i Vestjylland.   

Mange gæster

Efteråret og vinteren er højtid for åbent hus. Martin Geiser vurderer, at TBS’s eget åben hus-arrangement 6. december trak omkring 1.300-1.400 gæster.

”Vi er positivt overrasket over antallet. Det er næsten dobbelt op i forhold til året før. Vi havde bl.a. rigtig god interesse for vores græsmaskiner”, fortæller han og siger, at der efter arrangementet følger en del af dialoger om mulige handler.

Han oplever, at maskinmarkedet i øjeblikket er fragmenteret.   

”Vi har en sund forespørgsel fra maskinstationer og større landbrug og nogle velkonsoliderede landmænd, der stort set selv kan bestemme, om de vil investere. Men der er derimod en stagnerende efterspørgsel efter brugte maskiner. Her hjælper det noget, at vi kører med et tilbud på brugte maskiner med meget lave renter”, siger han med henvisning til en brugtrente på 0,49 pct., som TBS i øjeblikket tilbyder frem til nytår – i øvrigt i lighed med flere andre maskinhandlere.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.