Maskinhandler med tre mærker: Vi har sprøjtet traktorer ud

Karl Mertz har haft boom i salget af nye traktorer i 2020.

Østdanmarks store Agco-forhandler Karl Mertz med hovedsæde i Sakskøbing og afdelinger fra det vestlige Lolland og op til Sorø på Sjælland har travlere i år med at levere nye traktorer.

”Vi har sprøjtet traktorer ud, så det er helt vildt. Vores salg af nye Fendt’er ligger med en markedsandel på 25 pct. i vores område”, fortæller adm. direktør Anders Hansen efter, at der er blevet leveret 29 stk. Fendt’er i året mod 14 i samme periode året før.

Salget af Massey Ferguson har med 17 mod 16 enheder sidste år ligger meget stabilt.

 En tidligere udfordring, salget af Valtra-traktorer, er stadig langt fra Fendt-niveau. Til gengæld begynder der også at rulle nogle stykker fra Karl Mertz af det tredje Agco-mærke.

”Det har tidligere været svært for os med Valtra. Nu har vi øget vores salgsfokus på mærket, og der er solgt tre nye Valtraer og fem på vej”, fortæller han.

Maskinforretningen med ca. 70 ansatte har også travlt i værkstedet. En general trend i branchen lige nu er, at værkstederne har godt med opgaver.

”Vi har fuld booket hele vejen rundt. Der kan være lidt forskel på aktiviteterne i de enkelte huse, men så vipper vi folk rundt til opgaverne”, siger han.

Helt aktuelt vil han gerne ansatte to-tre ekstra montører til værkstederne for at løfte den stigende travlhed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.